Ierse Whiskey

Sadler's Peaky Blinders Blended Irish Whiskey 70CL

Het eerste wat in je op komt als je Peaky Blinders Whiskey proeft is vanille en karamel. Iets later komt ook de smaakinvloed van kers doorschijnen met hints van rozijn.

€20,95
The Irishman The Trilogy

Geniet van drie geweldige Ierse whiskey's in miniatuurformaat met The Irishman Trilogy. Een eerbetoon aan de Ierse whiskeytraditie. Bestel nu en beleef de Ierse magie.

€20,75
Tasting Box Whisky Starters 4x25ml

Met deze Tasting Box Whisky Starters proeverij ontdek je vier verschillende soorten whisky's en kom je erachter welke jouw favoriet is.

€20,95
The Irishman Harvest giftset met 2 glazen

Mooie set met 2 glazen en heerlijke fles whiskey van The Irishman.

€33,45
Rammstein Irish Whiskey Sherry Cask Finish 10 Years Old

Laat je betoveren door de magie van Rammstein Irish Whisky. Deze Ierse trots brengt de smaak van Ierland tot leven in elke slok. Ontdek jouw nieuwe favoriete whisky vandaag nog.

€62,95
Two Stacks Dram in a Can First Cut 4 x 10CL

The Two Stacks — Dram in a Can is 's werelds eerste 43% whisky in een blikje, met hetzelfde geweldige smaakprofiel en focus op de kwaliteitsspirit als de rest van het blended assortiment.

€24,95
CLONAKILTY Miniature Gift Box 3x5cl

Koop jouw Miniature Gift Box 3x5cl vandaag nog bij Club Whiskey ✔ Scherpe prijzen ✔ Snelle levering ✔ Altijd op voorraad ✔ Klanten beoordelen ons met een 8,9

€24,99
Velvet Cap Whiskey in Giftbox with Tumbler & Hipflask 70CL

Wanneer je deze whisky Velvet Cap in Giftbox met Tumbler en Hipflask 70CL proeft, worden je zintuigen betoverd door een scala aan heerlijke aroma's en smaken.

€66,95
Sadler's Peaky Blinders Irish Whiskey Cream Liqeur 70 cl

Peaky Blinder Irish Whiskey Cream Liqeur 70 Cl

€18,95
Two Stacks Dram in a Can Peated 4 x 10CL

Een ready-to-go blikje fruitige, nootachtige Ierse single malt whisky van Two Stacks.

€24,95

Wat is het verschil tussen Ierse en Schotse Whisky?

Als je denkt aan whisky, denk je al snel aan Ierland en Schotland. Maar beide landen maken verschillende soorten whisky's. Weet jij wat de verschillen zijn? Om je daarbij te helpen, hebben wij van Club Whisky de verschillen voor je op een rijtje gezet, zodat jij voortaan weet dat er wel degelijk verschil zit tussen een Ierse en Schotse whisky. 

 

Hoeveelheid distilleerderijen 

Als je gaat kijken naar de verschillende distilleerderijen in de twee landen, valt je het grootte verschil je gelijk op. In Schotland zijn er maar liefst 130 distilleerderijen en in Ierland zijn dat er nog maar drie distilleerderijen. Dit kan je merken aan de verschillende whisky's die er op de markt komen, omdat je in Schotland verschillende whisky regio's zijn en hierdoor een breed assortiment aan smaken hebben. In Ierland is hier geen sprake van omdat ze maar drie distilleerderijen hebben. 

 

Distilleerproces 

Bij de productie van de whisky's zitten er in beide landen wel verschillen, zo wordt er in Ierland gebruikt gemaakt van ongemoute gerst en in Schotland gebruiken ze gemoute gerst. Het verschil hierheen heeft te maken met de geschiedenis van Ierland, en vandaag de dag is het zo gebleven. Het verschil in deze gersten is alleen te merken aan het aantal keer distilleren. Dit omdat bij ongemoute gerst het moeilijk is om de suikers om te zetten in alcohol en daarom distilleren ze drie keer in Ierland. In Schotland maken ze gebruik van het gemoute gerst en is twee keer distilleren voldoende. 

 

Wel of geen turf? 

Het laatste verschil tussen de Ierse en Schotse Whisky, is het gebruik van turf tijdens het rijpen. In Schotland is het een gebruikelijke traditie om het mout te laten drogen met een turf boven het vuur. Hierdoor komt er een turfsmaak aan de whisky te zitten en zorgt het voor een nieuwe aroma. In Ierland doen zij dit niet en maken zij maar zelden gebruik van deze methode. Er zijn wel een aantal geturfde Ierse Whisky's, maar dat zijn er niet veel. 

 

Whiskey uit Ierland kopen

Whiskey uit Ierland koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Ierse Whiskey en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!