Xtra Old Particular whisky (XOP)

Xtra old particular is een serie whisky's van de in de whisky wereld goed bekend staande Schotse onafhankelijke bottelaar Douglas Laing & Co. Het is de, de naam zegt het al, een oude variant van een andere serie: Old Particular

Xtra Old Particular whisky's zijn dus oudere whisky's speciaal geselecteerd voor een reeks prachtige bottelingen. De zeldzame single malts zijn afkomstige van Schotlands beste distilleerderijen. De serie kent bottelingen met whisky afkomstig van distilleerderijen die eigenlijk al gesloten zijn. De XOP’s worden gebotteld op Cask Strength. Uitzonderlijk oud en altijd spectaculair!

Flessen uit deze Xtra Old Particular collectie stellen eigenlijk nooit teleur. Het zijn mooie vaten van gerenommeerde distilleerderijen. Zit er een keer een onbekende distilleerderij tussen? Dan weet je dat deze niet voor niets is uitgekozen. 

Zoals gezegd is deze collectie de "grote broer" van de Old Particular-reeks. XOP-bottelingen vertegenwoordigen naar eigen zeggen de "familiejuwelen" van Douglas Laing. De bottelaar reserveert de meest spectaculaire en unieke Single Casks uit de familievoorraden om onder dit label uit te brengen. Elke botteling, gepresenteerd in een luxe houten kist, draagt ​​een zware glazen stop en een individueel genummerd certificaat en label, ter ere van de prachtige Single Malt of Single Grain die erin zit.