Amrut Indian Single Malt 70CL + Giftbox

Amrut Indian Single Malt is afkomstig uit India en de smaken van deze whisky zijn ook exotisch. Een hele eigen smaak, een leuke uitstap om eens te proberen.

€32,35
Amrut Fusion 70CL + Giftbox

Één van de meest populaire whisky's uit India.

€41,99

Amrut single malt Whisky bestellen

De Amrut whisky valt onder de Indiase single malt whisky en is in 2004 ontstaan in Glasgow, Schotland. Deze whisky van Amrut Distilleries is uniek omdat het de eerste single malt whisky is die geproduceerd wordt in India. De naam Amrut kan vertaald worden naar "Nectar van het leven" of zoals de producenten het noemen de "Elixir van het leven". Het merk kreeg een jaar later echt een doorbraak nadat whisky kenner Jim Murray de Amrut whisky een hoge score gaf, en in de Amrut Fusion single malt whisky zelf de derde beste whisky van de wereld noemde. Dit zorgde ervoor dat het imago van een Indiase whisky van  een goedkope Schotse Whisky naar een wel gewaardeerde Whisky ging. De whisky wordt dus in India geproduceerd en wordt gemaakt van gerst, en voor sommige varianten door turfrijke gerst. De gerst wordt gehaald uit Haryana, Rajasthan en Punjab en de turfrijke gerst wordt uit Schotland zelf gehaald. 

 

Whisky van Amrut kopen

Whisky van Amrut koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Amrut whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!