Amrut Indian Single Malt 70CL + Giftbox

Amrut Indian Single Malt is afkomstig uit India en de smaken van deze whisky zijn ook exotisch. Een hele eigen smaak, een leuke uitstap om eens te proberen.

€36,95
Tasting Box Whisky Around The World 4x25ml

Met de Tasting Box Whisky Around The World proeverij maak je kennis met vier nieuwe en spannende soorten whisky van over de hele wereld.

€22,95

Amrut single malt Whisky bestellen

De Amrut whisky valt onder de Indiase single malt whisky en is in 2004 ontstaan in Glasgow, Schotland. Deze whisky van Amrut Distilleries is uniek omdat het de eerste single malt whisky is die geproduceerd wordt in India. De naam Amrut kan vertaald worden naar "Nectar van het leven" of zoals de producenten het noemen de "Elixir van het leven". Het merk kreeg een jaar later echt een doorbraak nadat whisky kenner Jim Murray de Amrut whisky een hoge score gaf, en in de Amrut Fusion single malt whisky zelf de derde beste whisky van de wereld noemde. Dit zorgde ervoor dat het imago van een Indiase whisky van  een goedkope Schotse Whisky naar een wel gewaardeerde Whisky ging. De whisky wordt dus in India geproduceerd en wordt gemaakt van gerst, en voor sommige varianten door turfrijke gerst. De gerst wordt gehaald uit Haryana, Rajasthan en Punjab en de turfrijke gerst wordt uit Schotland zelf gehaald. 

 

Amrut whisky

De populairste whisky’s uit India is de Amrut whisky, een single mal. Bij ons heb je de keuze uit de Amrut Fusion en de Amrut Indian Single malt, beiden van topkwaliteit en verpakt in een sierlijke verpakking. De Amrut Fusion bestaat voor 75% uit niet gerookte gerst en 25% uit gerookte Schotse gerst. Deze worden op een afzonderlijke manier gedistilleerd en gaan door een rijpingsproces voor maar liefst 4 jaar. Vervolgens wordt de whisky ook nog eens voor drie maanden lang gefuseerd. Vandaar de naam: Amrut Fusion. Je proeft bij deze whisky tonen van vanille en heerlijk vers fruit. De Indian Single malt heeft daarin tegen een rijke smaak van zoete karamel, spek, mout en root. Ook bij deze Amrut whisky proef je fruitige smaken en hinten van turf.

 

Whisky van Amrut kopen

Whisky van Amrut koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Amrut whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!