India Whisky

Tasting Box Whisky Around The World 4x25ml

Met de Tasting Box Whisky Around The World proeverij maak je kennis met vier nieuwe en spannende soorten whisky van over de hele wereld.

€22,95
Amrut Indian Single Malt 70CL + Giftbox

Amrut Indian Single Malt is afkomstig uit India en de smaken van deze whisky zijn ook exotisch. Een hele eigen smaak, een leuke uitstap om eens te proberen.

€36,95

Indiase Whisky 

Een land waar ook Whisky wordt geproduceerd is India. In dit land hebben ze veel verschillende soorten whisky maar worden binnen de EU deze drankjes niet gelabeld als Whisky. Dit komt omdat er in India geen verplichte definitieve van whisky is en dus alles met elkaar gemengd kan worden. Het bedrijf die het wel op de Europese manier vaardigen door gebruik te maken gemoute granen is Amrut Distilleries. Zij waren de eerste die een single malt whisky produceerde in India. Door whiskykenner Jim Murray werd de whisky zelf heel goed beoordeeld en steeg de populariteit van het merk. 

 

Amrut whisky

De bekendste en populairste Indiase whisky is de Amrut. Bij ons heb je de keuze uit de Amrut Fusion en de Amrut Indian Single malt, beiden van topkwaliteit en verpakt in een sierlijke verpakking. De Amrut Fusion bestaat voor 75% uit niet gerookte gerst en 25% uit gerookte Schotse gerst. Deze worden op een afzonderlijke manier gedistilleerd en gaan door een rijpingsproces voor maar liefst 4 jaar. Vervolgens wordt de whisky ook nog eens voor drie maanden lang gefuseerd. Vandaar de naam: Amrut Fusion. Je proeft bij deze whisky tonen van vanille en heerlijk vers fruit. De Indian Single malt heeft daarin tegen een rijke smaak van zoete karamel, spek, mout en root. Ook bij deze Amrut whisky proef je fruitige smaken en hinten van turf.

 

Voeg kosteloos een handgeschreven kaartje toe

Als je van plan bent om een Indiase whisky cadeau te doen, raden we je aan om een handgeschreven kaartje toe te voegen. Dit maakt het extra persoonlijk en het is ook nog eens gratis. Houd er rekening mee dat er maximaal 140 tekens op mogen komen te staan.

 

Whisky uit India kopen

Whisky uit India bestel je eenvoudig online bij Club Whisky. Voor jezelf of als een leuk cadeau aan iemand te geven, jij bepaalt. Heb je moeite met het maken van een keuze? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.