Aberlour Casg Annamh Batch 1 70CL

Gerijpt in drie verschillende vaten zorgen voor de rijke smaak van deze whisky

€59,90

Aberlour Scotch Whisky

Aberlour is een bekende whiskymaker in Speyside, Schotland. De whisky wordt geproduceerd in de Malt Whisky Distilleries. De distilleerderij ligt halverwege tussen Inverness en Aberdeen. James Fleming is de oprichter van de Aberlour distillerderij. Dit deed hij in het jaar 1879. Fleming koos de locatie van de distilleerderij om twee hoofdredenen. Allereerst zorgde de locatie voor een zekere voorraad bronwater die over het roze graniet van Ben Rinnes stroomde. Daarnaast was de locatie geworteld in eeuwenoude tijden en bekend om zijn magische relatie met water. 

Doordrenkt in eeuwenlange legendes en omringd door het prachtige Hooglandse landschap van Ben Rinnes, ligt het dorp Aberlour midden in het hart van Speyside. In dit gebied zorgt het bijzonder pure en zachte bronwater ervoor dat Aberlour zijn whisky's kan maken met nabij gelegen natuurlijk bronnen. De natuurlijke voorzieningen in Aberlour en de passie van James Fleming zorgen ervoor dat Aberlour Whisky een gulle, meerlaagse whisky is.

Whisky van Aberlour kopen

Whisky van Aberlour koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Aberlour whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!