Cooper's Choice Caol Ila 2008 13Y

Cooper's Choice Caol Ila 2008 13Y is een heerlijke botteling van Caol Ila.

€118,95
Cooper's Choice Inchgower 2001 19Y

Cooper's Choice Inchgower 2001 19Y is een heerlijke botteling van Inchgower.

€149,50
Cooper's Choice Skara Brae 2005 16Y

Cooper's Choice Skara Brae 2005 16Y is een heerlijke botteling van Skara Brae.

€109,95
Cooper's Choice Linkwood 2010 11Y

Cooper's Choice Linkwood 2010 11Y is een heerlijke botteling van Linkwood.

€95,95
Cooper's Choice Blair Athol 2009 12Y

Cooper's Choice Blair Athol 2009 12Y is een heerlijke botteling van Blair Athol.

€94,95

Cooper's Choice whisky kopen

Cooper's Choice whisky is van een 'onafhankelijke bottelaar' die prachtige whiskyvaten koopt, 'bottled' en op de markt brengt.

Waarom Cooper's Choice? In Schotland moet elke gedistilleerde whisky, mout of graan, minimaal 3 jaar in een eikenhouten vat hebben gelegen voordat het legaal whisky mag worden genoemd. Het maken van de vaten is een werk dat wordt uitgevoerd door de Cooper. Vakmanschap dat van generatie op generatie is doorgegeven. Dit gebeurt al sinds de middeleeuwen. Dus wie kan er nu eigenlijk beter het perfecte eikenhouten vat kiezen om whisky's in te laten rijpen, dan de vakman die het vat heeft gemaakt?

Het Coopers Choice-assortiment single cask whisky's bestaat uit whiskyvaten van de beste distilleerderijen van Schotland. Het is een eerbetoon aan deze fijne ambachtslieden en hun belangrijke rol in de Schotse whiskyindustrie.

Er zijn 3 soorten vaten die veel worden gebruikt in de Schotse whiskyindustrie en door Cooper's Choice; de sherry butt, die ongeveer 500 liter bevat, de hogshead die ongeveer 250 liter bevat, en de barrel, me een inhoud van ca. 195 liter. Deze zijn meestal gemaakt van Amerikaans eikenhout dat al eerder is gebruikt om Bourbon-whisky te rijpen.

De tijd die Schotse whisky in het vat doorbrengt, heeft een diepgaand effect op de smaak. Het maakt de whisky niet alleen zachter en rijper, maar hij krijgt vooral meer karakter afkomstig van het hout.

In de afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om rijpe mouten en granen te 'finishen' door ze nog een korte periode te laten rusten in vaten die eerder andere wijnen hebben bewaard. Zo laat Cooper's Choice Schotse whisky's afmaken in bijvoorbeeld Port Pipes, diverse sherry's, Madeira wijnen en zelfs Franse wijnvaten. Coopers Choice omarmt de verscheidenheid aan smaken die verschillende vaten aan whisky's kunnen toevoegen. Proef het zelf!