Springbank 10 Years Old 70CL

Laat je verrassen door deze Springbank whisky. Verschrikkelijk veel kwaliteit voor de prijs!

€94,95
Glen Scotia Proeverij Double Cask, 15Y & Victoriana 3x 5cl

De Glen Scotia Proeverij is een uniek pakket met drie verschillende Schotse single malt whisky's. Double Cask, 15Y & Victoriana 3x 5cl.

€22,45
Longrow Red 15Y

De Longrow Red 15Y Pinot Noir Cask Matured Single Malt Whisky van Springbank is een uniek whisky die eerst 11 jaar in Bourbon-vaten is gerijpt en daarna 4 jaar in Pinot Noir-barriques.

€274,95
Springbank 15 years Single Malt 70CL

Koop jouw Springbank 15 years Single Malt 70CL vandaag nog bij Club Whiskey ✔ Scherpe prijzen ✔ Snelle levering ✔ Altijd op voorraad ✔ Klanten beoordelen ons met een 8,9

€189,95
Longrow Peated Single Malt 70CL

Er worden van deze exclusieve whisky elk jaar minder dan 100 vaten gedestilleerd.

€64,95
Glen Scotia Victoriana Single Malt 70cl

De Glen Scotia Victoriana Single Malt 70cl is een moderne interpretatie van een klassieke Campbeltown Malt Whisky in Victoriaanse stijl.

€72,95
Springbank 18 Years 70CL

Een 18 jaar gerijpte single malt met de kenmerkende turf smaak die je van Springbank mag verwachten.

€215,00
Springbank Campbeltown Loch 70cl Blended Malt Scotch Whisky

Campbeltown Loch 70cl Blended Malt Scotch Whisky is een heerlijke maritieme whisky uit Campbeltown.

€54,95
Springbank 25 Years 2021 Edition LIMITED

Er bestaan maar een paar flessen van deze whisky. Wees één van de gelukkigen en koop deze hele speciale fles die in 2021 gebotteld is!

€569,00
Glen Scotia 10 Years Single Malt 70cl

De Glen Scotia 10 Years Single Malt 70cl is 10 jaar oud levenswater dat heeft gelagerd op first fill bourbon barrels.

€41,95
Longrow Single Malt 18 Years 70CL Limited Edition

Limited Edition Longrow single malt whisky gerijpt voor 18 jaar.

€184,95
Kilkerran 12 Years Old 70CL - Bottled 2017

Deze single malt whisky uit Campbelltown heeft 12 jaar lang gerijpt om zo eindelijk in 2017 gebotteld te worden.

€49,50

Whisky uit Campbeltown

Ben je op zoek naar een whisky uit Schotland? Dan is het goed om te weten dat het land diverse distilleerderijen heeft, met ieder hun eigen productieproces en verhaal. Hierdoor hebben de whisky’s uit de verschillende distilleerderijen ieder hun eigen smaak die duidelijk te proeven is. Zo heb je bijvoorbeeld een bekende Schotse whisky uit de regio Campbeltown. De ligging van deze regio is aan zee en zo proeft de whisky ook! Wil je meer weten over deze whisky, lees hieronder de kenmerken en  geschiedenis of bekijk op deze pagina alle whisky’s uit de regio. bestel via onze webshop eenvoudig een Campbeltown whisky en proef het zelf!

 

Hoe kenmerkt Campbeltown whisky zich

De regio Campbeltown ligt in Schotland in het zuidwesten op het schiereiland genaamd Mull of Kintyre. Zoals eerder genoemd, ligt het aan zee. Doordat ze dicht aan zee liggen, bezitten ze op een zichzelf staand uniek karakter. De Campbeltown whisky’s zijn pittig en behoorlijk vol in tegenstelling tot onder andere de single malts en de Lowland whisky’s.

 

Geschiedenis Campbeltown whisky

We beginnen met een leuk feitje. Wist je dat het schiereiland in de regio Campbeltown eerst een plaats was voor illegale whiskystokerij? In de 19de eeuw werd de regio het centra van de industrie waar whisky werd geproduceerd. Aan het einde van deze eeuw waren er ruim 20 distilleerderijen opgezet en actief. Dit aantal is in de loop der tijd wel flink gedaald. Een van de Campbeltown whisky’s die eruit springt is de Springbank. Deze onafhankelijke distilleerderij dat is opgericht sinds 1828, is het oudste producerende familiebedrijf dat whisky maakt op het eiland. Deze whisky’s worden handgemaakt en dat doen ze volgens traditionele productiewijzen.

 

Bekijk onze pagina met de beste Campbeltown whisky’s en kies uit! Voor 16:00 besteld is vandaag nog verzonden. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.