Springbank 25 Years (2022) Limited Edition

1.399,00
Er bestaan maar een paar flessen van deze whisky. Wees één van de gelukkigen en koop deze hele speciale fles die in 2022 gebotteld is! Lees meer
  • 100+ soorten whisky
  • gratis handgeschreven kaartje
  • voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 149,-

Specificaties

Merk:
Springbank
Land:
Schotland
Regio:
Campbeltown
Alcohol:
46%
Inhoud:
70CL
Type:
Single Malt
Leeftijd:
25 Jaar
Levertijd:
1 - 3 Werkdagen

Informatie

Springbank 25 Years 2022 Edition

Springbank 25 jaar oud markeert een viering van de echte Victoriaanse whisky productie uit Schotland's meest traditionele distilleerderij. Bewezen productie technieken, gepaard met de kennis en ervaring van de distilleerders van Springbank zorgen voor de heerlijke malt barley in Springbank Whisky. Daarna worden eiken vaten van de hoogste kwaliteit er mee gevuld, waarna het jarenlang rijpt totdat de meesters van Springbank besluiten dat de whisky klaar is. Springbank is daarmee de enige distilleerderij in Schotland die het complete proces in eigen handen heeft, en dat is één van de dingen wat deze whisky nou zo speciaal maakt.

Springbank 25 Years 2022 Edition Proefnotities

Nose

Een eerste impressie van Parma violet en rabarber custard room. Een verse grapefruit gevolgd door de zoetigheid van honing.

Palette

Gerijpt en complex op zijn best. Een rijk palette aan vanille, fudge, tabak en gedroogd vlees.

Finish

Een echte Springbank is niets zonder een geturfde finish met kust en aarde smaken. Gecombineerd met een heerlijke honing geglazuurde ham en sinaasappel stukjes is dit een heerlijke finish.