Ardbeg Scotch Whisky

Ardbeg Monsters of Smoke 3x 200ML

Heerlijke proeverij van Ardbeg met de Ten, Wee Beastie en de AnOa. 3 flesjes van 200ml.

€44,95
Ardbeg Wee Beastie 5 Years 70 cl

Koop jouw Ardbeg Wee Beastie 5 Years 70 cl vandaag nog bij Club Whiskey ✔ Scherpe prijzen ✔ Snelle levering ✔ Altijd op voorraad ✔ Klanten beoordelen ons met een 8,9

€44,95
Ardbeg Uigeadail 70CL

In 2009 uitgeroepen tot World Whisky of the Year, kan je niet snel de fout in gaan met deze whisky!

€64,45
Ardbeg An Oa in giftbox

Ardbeg An Oa whisky is non chill-filtered, dus niet verdund met water. Hij heeft zijn originele smaak en alcoholpercentage.

€49,50 €52,50
Ardbeg Corryvreckan

Een heerlijke turfwhisky van Ardbeg. Een echte Islay-whisky voor de liefhebber.

€69,95
Ardbeg BlaaacK 70CL The Ultimate LIMITED EDITION

Tussen de witgewassen muren van Islay staat een zwart schaap, Ardbeg. Deze whisky springt eruit als viering van het 20e jubileum van het Ardbeg commitee.

€354,99
Ardbeg Traigh Bhan 19 Years - Batch 2

Een kans die je niet mag missen, de tweede batch van deze speciale exclusieve 19 jaar oude Ardbeg whisky.

€375,00

Ardbeg Scotch Whisky

Ardbeg is al een hele oude distilleerderij voor hoogwaardige whisky. De distilleerderij werd in 1815 opgericht door John Macdougall. Hij sloot een licentie af, waardoor Ardbeg Distillery een rechtmatig commercieel concern werd. In het jaar 1838 verkocht John Macdougall de distilleerderij aan Thomas Buchanan. Buchanan was een dranken handelsman uit Glasgow. Hij kocht Ardbeg Distillery destijds voor £1800. De zoon van John Macdougall hield nog wel de regie over de werkzaamheden. 

In 1981 sloot de Ardbeg destilleerderij, vier jaar nadat de destilleerderij was overgenomen door Hiram Walker. Zes jaar na deze gebeurtenis nam Allied Lyons, Hiram Walker over, en daarmee ook Ardbeg. Na twee jaar begon het destilleren weer op kleine schaal, maar dit mocht helaas niet baten, want in 1991 sloot Ardbeg nogmaals zijn deuren.

 

Zes jaar later in 1997 koopt The Glenmorangie Company (van de welbefaamde Glenmorangie whisky) de Ardbeg Destilleerderij, waarbij de eerste bottelings de '17yo', '1978 vintage' en de 'Ardbeg Provenance' waren. In minder dan 12 jaar werd Ardbeg gekroond tot destilleerderij van het jaar. Sindsdien is het alleen nog maar een weg omhoog geweest voor Ardbeg.

Naast een oude whisky is Ardbeg ook wereldwijd geliefd en gerespecteerd. Whiskykenners beschreven de Ardbeg whisky als "as close to perfection as makes no difference". Dit bewijst maar dat Ardbeg werkelijk zijn reputatie verdient. Wereldwijd wordt de whisky geliefd. In de afgelopen 10 jaar hebben zes verschillende uitvoeringen van Ardbeg Whisky prestigieuze prijzen gewonnen. Waaronder World Whisky of the Year, Scotch Whisky of the Year en World's Best Single Malt. 

 

Whisky van Ardbeg kopen

Whisky van Ardbeg koop je eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky. Bestel je er een om zelf te nuttigen of als cadeau voor iemand anders, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van een lekkere whisky.