Observatory Whisky - Bestel gemakkelijk online via Club Whisky

Observatory 20 Years Single Grain Scotch Whisky 70CL

Deze whisky is perfect voor speciale gelegenheden. Of je nu een mijlpaal viert of gewoon geniet van een welverdiende traktatie, Observatory 20 Years Single Grain Scotch Whisky is de perfecte keuze.

€34,95

Observatory Whisky

De meester-blenders van Observatory Whisky zijn geïnspireerd door de ontelbare observatoria en vuurtorens die de ruige Schotse kustlijn bewaken. Met expertise, zorg en veel tijd creëren zij uitzonderlijk gerijpte single grain whisky's, die de ruwe schoonheid van de omgeving weerspiegelen. Ontdek onze producten en proef de fijne smaken die voortkomen uit hun visie. Single grain whisky's zijn vaak onbekend bij het grote publiek, maar hebben verborgen schatten met een smaakprofiel dat zowel beginners als kenners aanspreekt. De whisky's worden zorgvuldig gerijpt gedurende ten minste 10 jaar en ontwikkelen daarbij een gladde smaak met tonen van vanille en een gebalanceerde droogheid.

 

Grain Whisky

Veel whiskyliefhebbers zijn vertrouwd met single malts, maar de uitzonderlijke kwaliteit van goed gerijpte single grain whisky's blijft vaak onderbelicht. Deze categorie heeft echter enkele verborgen schatten met smaken die zowel connaisseurs als nieuwkomers aanspreken. Na zorgvuldige selectie en een langdurig, goed gecontroleerd rijpingsproces op verschillende vaten kunnen sommige grain whisky's echt concurreren met meer bekende single malts. Als gids nodigt The Observatory je uit om dit segment te ontdekken en te genieten van de gemakkelijke elegantie en diepe smaak van grain whisky.

 

De rijping van Observatory Whisky

Gedurende het rijpingsproces van whisky komt het in aanraking met het hout van eiken vaten en ontwikkelt zo zijn kenmerkende smaak. De smaken worden gefilterd om de whisky glad te maken. Na zorgvuldige rijping van minimaal 10 jaar, ontstaan gladde whisky's met een boterachtige smaak en hints van vanille, in combinatie met een gebalanceerde droogheid. Net als de bekendere single malts ontwikkelen de beste grain whisky's een uitzonderlijke gladheid en een goed gebonden smaakprofiel na de juiste rijping. Vaak hebben grain whisky's een iets langere rijpingstijd nodig, bijvoorbeeld 20-25 jaar, voor de beste resultaten. De meester-blenders van Observatory Whisky begeleiden zorgvuldig het rijpingsproces om de perfecte balans te bereiken voor elke batch.

 

Online Observatory Whisky kopen

Het doel van Observatory Whisky is om whisky's te creëren die de verbeelding prikkelen en de passie voor de Schotse whisky-industrie versterken. Als je op zoek bent naar een unieke en zeldzame whisky met een rijke geschiedenis en smaak, dan is Observatory Whisky zeker een merk om in de gaten te houden. Whisky van Observatory koop je snel en eenvoudig via Club Whisky. Wil je een fles cadeau geven? Dan kunnen wij er naar wens een gratis handgeschreven boodschap aan toevoegen om jouw gift persoonlijk te maken.