Glenfarclas Scotch Whisky

Glenfarclas is een prachtige distilleerderij met een goede reputatie op het gebied van single malt whisky. De distilleerderij is gevestigd in de kern van Speyside te Schotland. De whisky staat, net zoals vele andere whisky's afkomstig uit de Speyside, ook wel bekend om zijn zoete smaken. De sherryvaten waarop de whisky wordt gerijpt zijn hier natuurlijk van invloed op. Kijk eens rond in de webshop van Club Whisky en mogelijk vind je een Glenfarclas whisky die bij je past.

De distilleerderij van Glenfarclas bevindt zich in Ballindalloch, te Schotland. De letterlijke vertaling van Glenfarclas is: "vallei van het groene gras". De distilleerderij kreeg een officiële licentie in 1836, maar toch zijn er al bewijzen dat de eerste whisky's er werden geproduceerd in 1791. Robert Hay was de eigenaar toen de licentie werd afgesloten. Op 8 juni 1865 kocht ene John Grant de distilleerderij. Tot op de dag van vandaag is de distilleerderij nog steeds in handen van de familie Grant, waardoor deze geheel onafhankelijk is. 

 

Whisky van Glenfarclas kopen

Whisky van Glenfarclas koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Glenfarclas whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!