Longrow Peated Single Malt 70CL

Er worden van deze exclusieve whisky elk jaar minder dan 100 vaten gedestilleerd.

€64,95
Longrow Single Malt 18 Years 70CL Limited Edition

Limited Edition Longrow single malt whisky gerijpt voor 18 jaar.

€184,95
Longrow Tawny Port Cask 11 RED Limited Edition 70cl

Een zeldzame en bijzondere limited edition whisky gerijpt in ex-Tawny Port-vaten. Geniet van de levendige combinatie van turfrook en zoete porttonen. Slechts beperkt beschikbaar, een waardevolle toevoeging aan elke collectie.

€244,95
Longrow Red 15Y

De Longrow Red 15Y Pinot Noir Cask Matured Single Malt Whisky van Springbank is een uniek whisky die eerst 11 jaar in Bourbon-vaten is gerijpt en daarna 4 jaar in Pinot Noir-barriques.

€274,95
Longrow 21 Year Old 70CL | 2023 Limited Edition

De Longrow 21 Years Old is de allernieuwste, exclusieve single malt whisky uit de Springbank Distilleerderij. Deze Whisky heeft 21 jaar gerijpt en is gebotteld op 2023. Laat deze limited edition niet aan je voorbijgaan.

€379,95
Longrow Red Malbec 10Y

Refill Malbec Cask Matured Single Malt Whisky van Springbank. Inhoud 70 cl. De whisky is 10 jaar oud en bevat 52.5% alcohol. Dit betreft een limited edition

€129,95

Longrow Whisky

Longrow is de enige distilleerderij in Schotland die 100% van zijn afzet produceert op één locatie. Voor hun betekent dit ongeëvenaarde kwaliteitscontrole. Wat de Whisky nou echt zo lekker maakt, is de tientallen jaren aan ervaring en passie die in elke druppel van de wereldklasse whisky zit. Longrow whisky is voor het eerst gedistilleerd in 1973. Tegenwoordig is de zwaar vereerde, heerlijk rokerige whisky verkrijgbaar in zowel de 'Peated', 'Red','18yo' en zeer exclusieve '21yo' botteling. 

Longrow is een zwaar geturfde single malt whisky gedestilleerd door de Springbank destilleerderij in Campbelltown, welk ook Hazelburn en Springbank malts produceert. Longrow's zware, rokerige karakter reflecteert de stijl van productie in Campbelltown tijdens de hoogtij van het Victoriaanse tijdperk. 
De herkenbare smaak is afgeleid van de zwaar geturfde malt gerst. maar ook van Springbank's ketels die gebruikt worden voor het wassen en koelen van de ingrediënten. 

Longrow is non-chill-filtered, vrij van kleurstoffen en wordt gebotteld op 46%, tenzij dit anders wordt aangegeven.

 

Historie van Longrow

Longrow werd eerst geïntroduceerd door Springbank met een fenolgehalte van maximaal 50ppm. Fenol is wat whisky haar rokerige karakter geeft. Longrow was een mengsel van ex-bourbon en ex-sherry gerijpte alcohol.

Sinds de introductie heeft Longrow een scala aan verschillende whisky's uitgebracht met verschillende rijptijden en vintage edities, waaronder de voorganger van de huidige Peated whisky, de Longrow CV.

 

Whisky van Longrow kopen

Longrow Whisky koop je via Club Whisky. Uit dezelfde destilleerderij van Longrow komt ook de uitermate verrukkelijke Springbank whisky, deze whisky is ook zeker een aanrader. Ben je op zoek naar een Longrow whisky en kun je deze niet vinden op onze website?  Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!