Longrow 21 Year Old 70CL | 2020 Limited Edition

269,00
De Longrow 21 Years Old is de allernieuwste, exclusieve single malt whisky uit de Springbank Distilleerderij. Deze Whisky heeft 21 jaar gerijpt en is gebotteld op 2020. Laat deze limited edition niet aan je voorbijgaan. Lees meer
  • 100+ soorten whisky
  • gratis handgeschreven kaartje
  • voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 149,-

Specificaties

Merk:
Longrow
Land:
Schotland
Regio:
Campbelltown
Alcohol:
46%
Inhoud:
70CL
Type:
Single Malt
Leeftijd:
21 Years Old
Levertijd:
1 - 3 Werkdagen

Informatie

Longrow 21 Years Old | Geturfde Whisky

Longrow is een dubbel gedestilleerde, zwaar geturfde single malt scotch whisky geproduceerd bij de Springank Distilleerderij in Campbelltown. De malt van de Longrow 21 Year Old wordt 48 uur lang gedroogd door de warme lucht die ontstaat bij het verbranden van turf. Op deze manier krijgt de Longrow 21 zijn unieke rokerige karakter waar Campbelltown om bekend staat.

Deze 21 jaar oude Longrow is een knipoog naar de geschiedenis en een uitoefening van veel geduld. Het heeft 21 jaar aan rijping in sherry en bourbon vaten van hoge kwaliteit gevergd om deze whisky te creëren. Als je deze whisky een moment geeft in het glas, dan zal je beloond worden wanneer het zijn diepe en uitnodigende rokerigheid vertoont, afgemaakt met een rijke, warme finish.

Limited Edition Whisky kopen

Er zijn in totaal 3600 flessen gebotteld van deze limited release whisky. De conceptie van deze whisky begon in 1998, en het eindresultaat was eindelijk daar op 2 oktober 2019. Jarenlang gerijpt in vaten van Sherry (60%) en Bourbon (40%), is het eindelijk tijd voor mensen om te genieten van deze exclusieve whisky.

Longrow 21 Kopen 

Helemaal overtuigd van de kwaliteit van de Longrow 21, of toch nog aan het twijfelen? Wie weet helpen onze proefnotities wel om tot een uiteindelijk beslissing te komen! Bekijk ook ons gehele Longrow whisky assortiment

Nose

Een eerste impressie van streaky bacon en verbrande uiteindes, met sappige mango en een subtiele hint toffee.

Palate

Tonen van groene appel en gestoomde bessen zijn het eerste wat je merkt, gevolgd door rokerigheid (zoals je gewend mag zijn van Longrow's whisky) en hickory. Tonen van vanille en hazelnoot tonen zichzelf later.

Finish

Een lange finish met vleugjes sinaasappel olie, kolen, florale malt en steranijs.