Lagavulin 16 Year Old 70CL

Lagavulin 16 Year is echt Islay-whisky. Met een uitgesproken rokerige en krachtige smaak én zijn leeftijd van 16 jaar is het een zeer karaktervolle whisky met een erg goede prijs-kwaliteit verhouding. De whisky heeft een percentage van 43%.

€104,95

Lagavulin

Lagavulin is gelegen bij de Lagavulin Baai en is ontstaan door de fusie van United Distillers & Vintners and Guiness. De standaard botteling is de '16 year-old' met een volume van 43% alcohol. Verder heeft de whisky een krachtige rokerige mout aroma en wordt onderschreven als robuust, goed gebalanceerd, zacht en een lichte zoetheid in de mond. Lagavulin is momenteel verkrijgbaar in de versies '16 years old', '16 years old Distillers edition' en '12 years old (special release)' en betreft overigens ca. 63% alcohol. Verder bevat Lagavulin ook een wat minder verkrijgbare '21 years old', '25 years old' en '30 years old' die erg beperkt op de markt is.

Sinds het jaar 1816 is deze whisky vrijwel de meest intense en rookachtige whisky’s die er is op de wereld. De Lagavulin whisky staat ook wel bekend als de koning van Islay. Het is dan ook een echte Schotse whisky en een echte whisky kenner weet deze zo te herkennen. Daarnaast is het ook een van de populairste onder de malt whisky’s. De Lagavulin whisky heeft door een rijpingsproces moeten gaan voor gedurende periode van minimaal 16 jaar.

 

Lagavulin whisky: kenmerken

De Lagavulin whisky is een heerlijke single malt en heeft een intense geur. Deze is te herkennen aan de turfrook met zeewier, zoetheid en jodium. Deze single malt is erg gewild en dit is vooral in Islay op het zuidelijke gedeelte. De whisky is lekker om zelf te nuttigen, maar ook een ideale whisky om als cadeau te doen. Daarnaast is de Lagavuling whisky ook goed te gebruiken bij de bereiding van cocktails. Wat dacht je van de smoking martini. Recepten zijn er zat.

 

Lagavulin als cadeau

Ben je van plan om de Lagavulin whisky cadeau te doen? Voeg dan een handgeschreven kaartje toe om het extra persoonlijk te maken. Dit is kosteloos en wordt bij de bestelling meegeleverd. Denk goed na over jouw persoonlijke boodschap dat je op het kaartje wil laten schrijven. Er mogen maximaal 140 tekens op komen te staan.

 

Whisky van Lagavulin kopen

Whisky van Lagavulin koop je eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky. Bestel je er een om zelf te nuttigen of als cadeau voor iemand anders, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van een lekkere whisky.