Laphroaig Single Malt PX Cask 1L

Deze Laphroaig heeft op 3 vaten gerijpt waarvan ala laatste Pedro Ximenez sherry vaten.

€103,95
Laphroaig Fudge in blik 250gr

Laphroaig Fudge in blik 250gr

€9,95
Laphroaig Four Oak in giftbox

Laphroaig Four Oak Single Malt is een verrassende botteling die heeft mogen rijpen op maar liefst vier soorten vaten! Hierdoor krijgt hij zijn unieke smaak en geur.

€66,95
Laphroaig Quarter Cask Single Malt 70CL

Gerijpt in kwart vaten, waardoor het rijpen ook intensiever was.

€49,95

Laphroaig Whisky

Laphroaig is in 1815 opgericht aan de zuidkust van het eiland door de broers Alex en Donald Johnston. Laphroaig is tot 1954 een familiebedrijf geweest totdat Ian Hunter overleed in 1954 zonder kinderen, hierna heeft een van de managers, Bessie Williamson, de distilleerderij overgenomen. Bessie was één van de eerste vrouwelijke eigenaren en distillateurs in de industrie. Laphroaig is over het algemeen een whisky met een sterke, aparte smaak. Laphroaig is vernoemd naar zijn locatie, wat "breed hol bij de kust" betekent.

 

In 1929 begon Laphroaig met het brengen van hun heerlijke whisky naar andere landen, waaronder eerst Scandinavische landen. Export groeide naar Latijns-Amerika, Europa, Canada, en later zelfs naar Amerika ten tijde van de drooglegging. Het wordt gezegd dat de eigenaar van Laphroaig toentertijd de douane heeft kunnen overtuigen na een glas of twee. 

 

De originele laproaigh, de Laphroaigh 10 years old, wordt hedendaags nog steeds op dezelfde wijze gedestilleerd zoals Ian Hunter dat ruim 75 jaar geleden begon.

 

Laphroaig Whisky als cadeau

Geef een Laphroaig Whisky als cadeau en voeg een handgeschreven kaartje toe. Dit is kosteloos en maakt het cadeau extra persoonlijk. Denk goed na over je persoonlijke boodschap die je op het kaartje wil laten schrijven. Er mogen namelijk maximaal 140 tekens op komen te staan. Het kaartje wordt bij de bestelling meegeleverd. Komt je bestelling met een bedrag boven de 149 euro uit, dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Bestel je op werkdagen voor 16:00, dan verzenden wij vandaag nog je pakketje mits de voorraad strekt.

 

Whisky van Laphroaig kopen

Whisky van Laphroaig koop je eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky. Bestel je er een om zelf te nuttigen of als cadeau voor iemand anders, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van een lekkere whisky.