Laphroaig Cairdeas 70CL - Bottled 2017

Normaal alleen verkrijgbaar in Schotland, maar nu ook bij Club Whisky!

€149,95
Laphroaig Single Malt Brodir 70 CL

Verschillende soorten hout en kruid verzorgen de gebalanceerde smaak van Brodir.

€77,50
Laphroaig Quarter Cask Single Malt 70CL

Gerijpt in kwart vaten, waardoor het rijpen ook intensiever was.

€32,50

Laphroaig Whisky

Laphroaig is in 1815 opgericht aan de zuidkust van het eiland door de broers Alex en Donald Johnston. Laphroaig is tot 1954 een familiebedrijf geweest totdat Ian Hunter overleed in 1954 zonder kinderen, hierna heeft een van de managers, Bessie Williamson, de distilleerderij overgenomen. Bessie was één van de eerste vrouwelijke eigenaren en distillateurs in de industrie. Laphroaig is over het algemeen een whisky met een sterke, aparte smaak. Laphroaig is vernoemd naar zijn locatie, wat "breed hol bij de kust" betekent.

In 1929 begon Laphroaig met het brengen van hun heerlijke whisky naar andere landen, waaronder eerst Scandinavische landen. Export groeide naar Latijns-Amerika, Europa, Canada, en later zelfs naar Amerika ten tijde van de drooglegging. Het wordt gezegd dat de eigenaar van Laphroaig toentertijd de douane heeft kunnen overtuigen na een glas of twee. 

De originele laproaigh, de Laphroaigh 10 years old, wordt hedendaags nog steeds op dezelfde wijze gedestilleerd zoals Ian Hunter dat ruim 75 jaar geleden begon.

Whisky van Laphroaig kopen

Laphroaig whisky tegen een scherpe prijs koop je via Club Whisky. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Laphroaig Quarter Cask, de Single Malt Brodir Port Wood Finish, en de Laphroag Cairdeas 2017. Ben je op zoek naar een Laphroaig whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Wij helpen je graag verder!