Kilkerran 12 Years Old 70CL - Bottled 2017

Deze single malt whisky uit Campbelltown heeft 12 jaar lang gerijpt om zo eindelijk in 2017 gebotteld te worden.

€52,95
Kilkerran 16 Years Old 70CL - Bottled 2023

Deze single malt whisky uit Campbelltown heeft 16 jaar lang gerijpt om zo eindelijk in 2023 gebotteld te worden.

€149,50

Kilkerran Scotch Whisky

Kilkerran is opgericht door een man genaamd William Mitchell. William stond ook wel bekend als de zoon van Archibald Mitchell, wie bekend stond als de oprichter van de Springbank distilleerderij in samenwerking met zijn broer John. De andere broers en zussen beheerden de oudere distilleerderij Rieclachan die verderop in het dorpje stond. De whisky staat bekend om haar fruitige smaak met citrusachtige tonen.

De productie van de Kilkerran Scotch whisky werd in 2004 in de distilleerderij gestart. Wist je dat de naam is afgeleid van de zin: Ceann Loch Cille Chiarain. De betekenis van deze zin gaat in de letterlijke vertaling als volgt: Head of the lake of Saint Kieran’s cell. Deze zin verwijst naar het plaatsje in het Campbeltown en men dacht en geloofde ook dat de heilige Kieran zich daar had gevestigd.

 

Kilkerran 12 Years old

Een van de bekendste Kilkerran whisky is de Kilkerran 12 Years old. Dit is een single malt en komt uit Campbeltown. Aan de naam weet je dat deze whisky een rijpingsproces heeft doorlopen van 12 jaar. Uiteindelijk is deze whisky in het jaar 2017 gebotteld. De flesinhoud is 70 CL en de whisky heeft een alcoholpercentage van 40%. De whisky is licht geturfd en de rijping is gebeurd door middel van een combinatie van sherry vaten voor 30% en bourbon vaten voor 70%.

 

Kilkerran Whisky als cadeau

Geef de Kilkerran whisky als cadeau aan een echte whisky liefhebber. Voeg daarnaast een handgeschreven kaartje toe om het extra persoonlijk te maken. Jouw persoonlijke boodschap mag maximaal uit 140 tekens bestaan. Denk daarom goed na over wat je op het kaartje wil laten schrijven. Plaats je een bestelling met een bedrag boven de 149 euro, dan hoef je geen verzendkosten te betalen.

 

Whisky van Kilkerran kopen

Whisky van Kilkerran koop je eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky. Bestel je er een om zelf te nuttigen of als cadeau voor iemand anders, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van een lekkere whisky.