Balblair 15Y Single Malt Scotch Whisky

Nog een mooie Balblair en deze is 15 jaar oud. Deze whisky heeft een smaak van fruittonen.

€87,95
Balblair 18Y Single Malt Scotch Whisky

De Balblair 18 year (70CL) heeft gelegen op Bourbon en Spanish oak. Het is een parel van een whisky uit de Schotse Hooglanden. Die moet je in je kast hebben staan. Maar ook een prachtig whisky cadeau.

€144,95
Balblair 12Y Single Malt Scotch Whisky

Deze Balblair heeft 12 jaar mogen rijpen in Amerikaans eiken. Deze whisky heeft een elegante en zachte smaak.

€52,95

Balblair Whisky bestellen

Waar heeft deze whisky zijn naam aan te danken? Balblair is een naam die afkomstig is uit het Gaelic. De betekenis vertaald zich onder andere naar de “town of plain” ofwel de vlakke stad. Het merk is opgericht in het jaar 1790 en wordt in één van de oudste distilleerderijen van Schotland geproduceerd. In het stillhouse staan in totaal drie stills die een bijzondere vorm hebben. Ze zijn namelijk aan de onderkant bolbuikig, terwijl de bovenkant een korte hals heeft. De elementen die de Balblair whisky zo uniek maken zijn de schone lucht in Edderton, turf, een rijke grond en puur water.

Balblair whisky

Van de Balblair whisky bieden wij drie soorten aan. Dit zijn de Balblair 15y single malt, Balblair 12y single malt en de Balblair 18y single malt. De 15 years single malt kenmerkt zich door zijn geurencombinatie van honing, ontbijtkoek, pruimen en hout. De smaken die je proeft zijn tropische fruitsoorten, kruiden en pure chocolade. De 12 years single malt kenmerkt zich door zijn geurencombinatie van vanille, citroen en groene appels. De smaken die je proeft zijn een combinatie van honing en sinaasappel. De 18 years kenmerkt zich door een geurencombinatie van gebakken peer en toffee. De smaken die je proeft zijn vanille, eiken en abrikozen. Doe je de Balbair whisky cadeau? Voeg dan kosteloos een handgeschreven kaartje toe aan je bestelling. Het maximale aantal aan tekens die je erop mag laten schrijven, zijn 150 tekens.

Whisky van Balblair kopen

Whisky van Balblair koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Balblair whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder! Wij zijn bereikbaar via [email protected] en via de telefoon: +31 6 1045 1608.