Highland Park 18 Years in Giftbox

Ontdek de verfijnde smaak van Highland Park 18, een Schotse single malt whisky gerijpt gedurende 18 jaar in sherryvaten. Geniet van zoete honing, donkere chocolade en subtiele turf, met een lange afdronk.

€134,95

Highland Park is een Schotse distilleerderij gelegen op de Orkney-eilanden, een afgelegen eilandengroep ten noorden van het vasteland van Schotland. Het is een van de oudste legale distilleerderijen in Schotland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1798. Highland Park is beroemd om zijn single malt whisky's, die worden beschouwd als enkele van de beste in de wereld.

Het productieproces van Highland Park is een combinatie van traditionele en moderne technieken, waarbij alleen de beste ingrediënten worden gebruikt. Het water dat wordt gebruikt om de whisky te maken komt uit een lokale bron, die bekend staat als "The Springs of Hobbister". De gerst wordt geteeld op de eilanden en de turf die wordt gebruikt om de gerst te roken komt van het nabijgelegen Hobbister-moeras.

De Highland Park-distilleerderij heeft ook een unieke manier van werken. De whisky wordt gerijpt in met de hand geselecteerde eikenhouten vaten die afkomstig zijn van zowel Amerikaanse als Europese eikenbomen. Dit zorgt voor een complexe smaak die perfect past bij de kenmerkende stijl van de Highland Park-whisky's.

Het merk Highland Park heeft een sterke band met de Viking-geschiedenis van de Orkney-eilanden. De distilleerderij is gevestigd in Kirkwall, de belangrijkste stad van de eilanden en was in de negende eeuw een belangrijk centrum van de Vikingcultuur. Dit thema is terug te zien in de namen van de verschillende whisky's van Highland Park, zoals Valkyrie, Dragon Legend en Viking Honour.

In de loop der jaren heeft Highland Park verschillende onderscheidingen en prijzen gewonnen voor zijn whisky's, waaronder de "Best Spirit in the World" in 2009 voor de Highland Park 21 jaar oude single malt. Dit bewijst de kwaliteit en reputatie van de distilleerderij als producent van enkele van de beste single malt whisky's ter wereld.

Kortom, Highland Park is een distilleerderij met een rijke geschiedenis en een ongeëvenaarde reputatie voor het produceren van uitstekende single malt whisky's. De combinatie van traditionele technieken, de beste ingrediënten en een unieke smaak, maken de whisky's van Highland Park een must-try voor elke whisky-liefhebber.