GlenDronach 8 Years The Hielan 70CL

Ook wel bekend als de Hielan, is dit de kortst gerijpte whisky, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker!

€36,99
GlenDronach 12 years Original In Giftpack met glas

Mooie GlenDronach whisky geschenkverpakking. Een 12-jarige whisky (70CL) gerijpt op sherryvaten, inclusief proefglas.

€54,50
GlenDronach Peated 70CL

Altijd al eens Glendronach met een twist willen proeven? Dan is deze geturfde editie de ideale keuze!

€59,95
GlenDronach 10 Years Forgue 1L

De Glendronach 10 jaar oud Forgue is een rijke sherry highland single malt.

€68,95
GlenDronach 15 Years Revival 70CL

GlenDronach 15 Years Revival: Een klassieke single malt whisky uit de Schotse Highlands, gerijpt in sherry vaten voor meer dan 15 jaar. Diepe en rijke smaken met een natuurlijke kleur en intense vatsterkte. Perfect voor kenners en verzamelaars.

€109,95
GlenDronach 21 years Parliament 70CL

Een fruitige intensiteit maakt deze whisky zeer plezant om te drinken.

€219,95

Glendronach Whisky kopen

GlenDronach whisky is misschien niet één van de bekendere whisky's, maar kenners weten deze distilleerderij op waarde te schatten. Natuurlijk moet hij passen binnen jouw smaakprofiel, maar vele whiskyliefhebbers hebben een GlenDronach in hun kast staan. Terecht, vinden wij. De distileerderij van GlenDronach is gelegen aan de Dronach Burn. De naam GlenDronach kun je vertalen als "vallei van de Dronach". Geen verrassende naam omdat langs de plaats waar GlenDronach whisky wordt gemaakt dus een gelijknamig riviertje stroomt.

 

De whisky distileerderij is opgericht in 1826 en daarmee al bijna 200 jaar oud. Een gezelschap aangevoerd door James Allardes was verantwoordelijk voor de oprichting. Een edelman genaamd "the fifth Duke of Gordon" legaliseerde distillatie in de regio Highlands vroeg in de negentiende eeuw. Gezegd wordt dar hij de mannen aanspoorde om de distilleerderij op te starten. In de loop der jaren is de distilleerderij meerdere keren van eigenaar gewisseld. Tussen 1995 en 2008 is de distilleerderij zelfs gesloten geweest. Gelukkig is hij weer geopend en brengt hij tot op heden nog steeds prachtige whisky op de markt.

 

Voeg kosteloos een handgeschreven kaartje toe

Bij al onze whisky’s heb je de mogelijkheid om kosteloos een handgeschreven kaartje toe te voegen. Als je van plan bent om de whisky van Glendorach cadeau te doen, is dit natuurlijk een leuke optie. Denk goed na over wat je op het kaartje wil laten schrijven want er mogen maximaal 140 tekens op te komen staan. Als je op werkdagen voor 16:00 besteld, word je verzending vandaag nog verzonden mits de voorraad strekt.

 

Whisky van Glendronach kopen

Whisky van Glendronach koop je eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky. Bestel je er een om zelf te nuttigen of als cadeau voor iemand anders, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van een lekkere whisky.