GlenDronach Peated 70CL

59,95
Altijd al eens Glendronach met een twist willen proeven? Dan is deze geturfde editie de ideale keuze! Lees meer
  • 100+ soorten whisky
  • gratis handgeschreven kaartje
  • voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 149,-

Specificaties

Merk:
GlenDronach
Land:
Schotland
Regio:
Highlands
Alcohol:
46%
Inhoud:
70CL
Type:
Single Malt
Leeftijd:
Not Specified
Levertijd:
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Informatie

Glendronach Peated

GlenDronach Peated is een heerlijke Single Malt whisky uit de Schotse Hooglanden. De Peated staat in contrast met de traditionele non-peated whisky's van GlenDronach. In tegenstelling tot de traditionele GlenDronach wordt de Peated gedistilleerd met geturfd en gemout gerst. De GlenDronach Peated is een eerbetoon aan de turf die historisch gebruikt werd om gemout gerst te drogen in de traditionele vloer mouterijen in de vroege dagen van de distilleerderij. De subtiele tonen van turf noten in deze intrigerende expressie sluiten prachtig aan bij het klassieke Hooglandse karakter van GlenDronach en de rijke sherry noten uit het hout. 

 

Proefnotities

Kleur

Levendig oogstgoud

Nose

Een heerlijk aroma van rijpe kruisbessen, bestuift met kaneelsuiker, gecombineerd met een contrasterende frisse citrus twist. De delicate turf-invloeden geven de whisky een karakter van smeulend, verkoold hout, afgesloten met vers gemalen gerst en hints van vanille toffee. 

Palate

Levendige eikenkruiden en florale heidehoning gaan over in rozenbottels en gerstesuiker, met de warme sensatie van witte peper. Subtiele turf noten complementeren het pallet met een gevoelige warmte en droogheid van gloeiende kampvuur sintels.

Finish

Een uniek huwelijk tussen fris fruit en gerst-beladen Hooglandse karakteristieken, omgeven door subtiele turfrook, die bijzonder doet denken aan heidebranden in verre valleien.