Glenmorangie The Original 70CL - 10 Years Old

37,95 €44,95
Deze whisky is de originele expressie van Glenmorangie. Ervaar de rijke smaak van deze geadoreerde whisky. Lees meer
  • 100+ soorten whisky
  • gratis handgeschreven kaartje
  • voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 149,-

Specificaties

Merk:
Glenmorangie
Land:
Schotland
Regio:
Highland
Alcohol:
40%
Inhoud:
70 CL
Type:
Single Malt
Leeftijd:
10 jaar
Levertijd:
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Informatie

Glenmorangie The Original

Glenmorangie The Original is de originele expressie van Glenmorangie whisky. The Original benadrukt de elegante, fleurige ziel en is het boegbeeld van de whisky's uit de distilleerderij van Glenmorangie. Het is een 10 jaar gerijpte single malt whisky. The Original is een gelukkig huwelijk tussen de fijne geest van Schotland's beste distilleerderijen en fijne Amerikaanse witte eikenschors. 

De whisky wordt 10 jaar lang gerijpt in ex-bourbon vaten, zoals Glenmorangie's beroemde langzaam-gegroeide en luchtgedroogde designer vaten uit Missouri. Op deze manier ontwikkelt de whisky een perfecte balans tussen zoetheid en complexiteit. Zo ontstaat er een rijpe spirit die zacht, mellow en romig is van structuur. Perfect om op elke tijd van te genieten.

The Original Proefnotities

Nose

De eerste impressie geeft een hint van subtiele citrus en honing, met tonen van lichte karamel. Deze wordt opgevolgd door een moeilijk te beschrijven bloemig karakter met een duidelijk aroma van jong fruit (groene peren etc.). Diepere inspectie laat noten van iets oudere of sterke cask-finished whisky's van Glenmorangie doorschijnen. 

Palate

Het smakenpallet heeft een gemiddelde bouw. Een solide basis van toffee met wat lichte bittere vat tannines. Als een klein beetje water aan we whisky wordt toegevoegd komt er ook een smaak van sinaasappelschil. 

Finish

De nasmaak heeft een gemiddelde duur met een doordringende smaak van alcohol en bittere eikennoten die de overhand hebben. De nasmaak eindigt met een gulle hint van vanilleglazuur en bittere kruiden. 

Glenmorangie Assortiment

Toch op zoek naar een andere Glenmorangie whisky? Neem dan zeker even een kijkje bij de rest van ons Glenmorangie assortiment.