The Lowlands - Schotse Whisky

Geen producten gevonden...

Whisky uit Lowlands

Ben je op zoek naar een whisky uit Schotland? Dan is het goed om te weten dat het land diverse distilleerderijen heeft, met ieder hun eigen productieproces en verhaal. Hierdoor hebben de whisky’s uit de verschillende distilleerderijen ieder hun eigen smaak die duidelijk te proeven is. In het zuiden tussen Dundee en Dumbarton liggen de vlakke Lowlands. Men noemt deze plaats de tuin van Schotland. De plaats heeft een aantal van 10 distilleerderijen. Bekijk op deze pagina alle Lowlands whisky en kies uit! Wil je meer weten over deze Schotse whisky, lees hieronder verder. Wij vertellen alles wat je erover wil weten.

 

Hoe kenmerkt Lowlands whisky zich

De Lowlands bestaat voor het grootste gedeelte uit grote velden, dat betekent dat ze ideaal zijn om er graan op te verbouwen. De graan is natuurlijk goed te gebruiken voor de productie van de Schotse whisky. De Lowlands whisky’s zijn een stukje lichter van zowel smaak als kleur in tegenstelling als je kijkt naar de Highlands whisky’s. De Lowland whisky’s hebben een droge afdronk en zachte aroma’s van bloemen, gras en graan. In de plaats zelf is er geen sprake van lokale turf. Dit betekent dat de turfsmaak die je gewend bent van veel Schotse whisky wel ontbreekt.

 

Distilleerderijen van Lowlands

Vrijwel alle Schotse whisky producenten die graan bij de productie gebruiken, zijn in de Lowlands gevestigd. Een van de bekendste en beroemdste distilleerderij uit de plaats is Auchentoshan. Deze distilleerderij ligt in het oosten aan de rivier bij Dumbarton en heet Clyde. Auchentoshan is de enige in de Lowlands die de whisky voor driemaal distilleert. Daardoor zijn deze Schotse whisky’s zacht van smaak.

 

Bekijk onze pagina met de beste Lowlands whisky’s en kies uit! Voor 16:00 besteld is vandaag nog verzonden. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.