Amerikaanse Whisky

Jack Daniel's Family Of Fine Spirits

Klaar om de wereld van Jack Daniel's whisky te verkennen? Laat je verrassen door de diverse karakters van Jack Daniel's Fine Spirits, beschikbaar op Club-Whiskey

€25,95
Whiskey Sour Cocktail Pakket

Geniet van de klassieke Whiskey Sour met ons complete Cocktailpakket. Jim Beam, Angostura Bitter en Monin Suikersiroop - alles wat je nodig hebt in één pakket!

€49,95
Sadler's Peaky Blinders Bourbon Whiskey 70CL

Het eerste wat in je op komt als je Peaky Blinders Whiskey proeft is honing. Iets later komt ook de smaakinvloed van pacan noten doorschijnen met hints van bruine suiker en peperkoek.

€20,95
Jack Daniel's Giftpack + 2 Glazen

Een mooie giftpack van Jack Daniel's om te geven! Leuk voor Vaderdag of als je beste vriend jarig is!

€32,95
Jim Beam Double Oak 70CL

Één van de meest bekende Bourbon whisky merken ter wereld. Deze elegante, gladde whisky zal als honing door je keel vloeien.

€25,95
Jack Daniel's Old No. 7 Legacy Edition 3

Jack Daniels Old No. 7 Legacy Edition 3 is de derde botteling van de Legacy serie van Jack Daniels.

€37,95
Heaven Hill mini giftpack 3x 5cl

Mooie tasting van Bourbon met 3x 5cl Evan Williams, Elijah Craig & Larceny

€12,95
That Boutique-Y Whisky Company Heaven Hill 9Y

That Boutique-Y Whisky Company Heaven Hill 9Y is een heerlijke botteling van de Heaven Hill-distilleerderij. Wat kunnen we voor ons zien? Maïs, maïs en nog eens suikermaïs.

€57,95

Verenigde Staten Whisky 

Een andere land waarbij je niet zo snel aan whisky zult denken, is de Verenigde Staten. Toch zal je vast bekend zijn met het merk Jack Daniel's. Daarnaast wordt Verenigde Staten whisky ook wel Bourbon genoemd, en bestaat bekend om zijn recept. Bij een straight bourbon whisky wordt namelijk minimaal 51% mais gebruikt. Een bourbon whisky wordt twee keer gedistilleerd en de naam Bourbon mag alleen gebruikt worden voor Amerikaanse whisky's die minimaal twee jaar gerijpt hebben. Ook moeten ze minstens 51% mais bevatten voor het zo genoemd mag worden. Als er meer dan 80% mais wordt gebruikt bij het produceren, dan wordt het ook wel een Straight Corn Whisky genoemd. Het laatste opvallend bij Amerikaanse whisky is dat de wet heeft bepaald dat distilleerders maar 1 keer gebruik mogen maken van hun vaten waarin de rijping in plaats heeft gevonden en deze vervolgens moeten verkopen. 

 

Amerikaanse whisky – de geschiedenis

Wist je dat de whisky uit Ierland naar Amerika is komen overwaaien? In de 18de eeuw was er sprake van religieuze overtuigingen en hongersnood, hierdoor verlieten velen immigranten uit Europese landen hun thuisland. Immigranten uit Ierland reisden naar het westen en daar in Amerika hebben ze het whisky stoken geïntroduceerd. Hierdoor wordt de Whisky in Amerika tot de dag van vandaag gespeld met ey. Hoewel er in het begin van de 20ste eeuw een verbod kwam in Amerika tegen alcohol, bleef de whisky-productie illegaal actief. Uiteindelijk zag de Amerikaanse regering in dat het alcoholgebruik niet te bannen was. Veel distilleerderijen in Amerika hadden het verbod op produceren toch overleefd en tot heden nog steeds in plaatsen zoals Kentucky en andere omliggende staten gevestigd.

 

Whisky uit de Verenigde Staten kopen

Whisky uit de Verenigde Staten koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Amerikaanse Whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!