Islay Whisky - Schotse Whisky

Ardbeg Traigh Bhan 19 Years - Batch 4

Een kans die je niet mag missen, de vierde batch van deze speciale exclusieve 19 jaar oude Ardbeg whisky.

€395,00
Laphroaig Single Malt PX Cask 1L

Deze Laphroaig heeft op 3 vaten gerijpt waarvan ala laatste Pedro Ximenez sherry vaten.

€103,95
Lagavulin 16 Year Old 70CL

Lagavulin 16 Year is echt Islay-whisky. Met een uitgesproken rokerige en krachtige smaak én zijn leeftijd van 16 jaar is het een zeer karaktervolle whisky met een erg goede prijs-kwaliteit verhouding. De whisky heeft een percentage van 43%.

€99,95
Ardbeg Traigh Bhan 19 Years - Batch 3

Een kans die je niet mag missen, de derde batch van deze speciale exclusieve 19 jaar oude Ardbeg whisky.

€395,00
Bunnahabhain 12 Year 70CL in Giftbox

Gerijpt in Sherry, Bourbon en Whisky vaten is deze whisky een huwelijk tussen vele heerlijke smaken die je ooit in je leven geproefd moet hebben!

€49,95
Laphroaig Four Oak in giftbox

Laphroaig Four Oak Single Malt is een verrassende botteling die heeft mogen rijpen op maar liefst vier soorten vaten! Hierdoor krijgt hij zijn unieke smaak en geur.

€62,95
Ardbeg Monsters of Smoke 3x 200ML

Heerlijke proeverij van Ardbeg met de Ten, Wee Beastie en de AnOa. 3 flesjes van 200ml.

€46,95
Ardbeg An Oa in giftbox

Ardbeg An Oa whisky is non chill-filtered, dus niet verdund met water. Hij heeft zijn originele smaak en alcoholpercentage.

€54,95 €56,50
Ardbeg Corryvreckan

Een heerlijke turfwhisky van Ardbeg. Een echte Islay-whisky voor de liefhebber.

€89,95
Ardbeg Uigeadail 70CL

In 2009 uitgeroepen tot World Whisky of the Year, kan je niet snel de fout in gaan met deze whisky!

€81,95
Ardbeg Ardcore 70cl in Giftbox

Ardbeg Ardcore 70cl in gemaakt van geroosterd zwarte mout.

€219,00

Whisky uit Islay

Ben je op zoek naar een whisky uit Schotland? Dan is het goed om te weten dat het land diverse distilleerderijen heeft, met ieder hun eigen productieproces en verhaal. Hierdoor hebben de whisky’s uit de verschillende distilleerderijen ieder hun eigen smaak die duidelijk te proeven is. Het meest zuidelijke eilandketen van Schotland waar whisky wordt geproduceerd, is Islay. Deze regio staat het meest bekend om zijn single malt whisky met een rokerige turfstijl en heeft wel 8 destilleerderijen. Hieronder vallen ook de wereldberoemde Caol Ila, Laphroaig en Bowmore. Lees hieronder alles wat je wil weten over Islay whisky.

 

Hoe kenmerkt Islay whisky zich

De meest uitgesproken en unieke Whisky’s komen van het zuidelijkste eilandketen Islay. Het bekende karakter van deze whisky komt door de regenbuien en harde zeewinden waar het eiland veel mee te maken had. Door deze omstandigheden is de turf na eeuwen bijna volledig doordrenkt van het zouten zeewater. De turf bevat dan ook veel resten van zeewier en jodium. Deze Schotse Whisky uit Islay kenmerkt zich hierdoor, het heeft een medicinaal karakter en een wat zoutige smaak.

 

De whisky’s uit de distilleerderijen die zich langs de zuidoostelijke kust bevinden, hebben een wat meer rookachtige karakter, maar ook met turf. De beroemde distilleerderijen Lagavulin, Ardbeg en Laphroaig zijn in feite het centrale kenmerk van de whisky’s uit Islay. Door de jodium die in de whisky is verwerkt, kan de smaak je denken aan een medicinaal drankje. Het distilleerderij Caol Ila dat zich bevind in het noordelijke gedeelte, produceert ook whisky met turf die vrij van hout dat verrot is.

 

Bekijk onze pagina met de beste Islay whisky’s en kies uit! Geef je de whisky als een cadeau? Voeg kosteloos een handgeschreven kaartje toe. Voor 16:00 besteld is vandaag nog verzonden. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.