Whisky blog - Hét online platform voor whiskyliefhebbers - onderdeel van Club-Whisky.nl

De Kunst van het Whiskyproeven: Een Gids voor Beginners

  • Geplaatst op
De Kunst van het Whiskyproeven: Een Gids voor Beginners

De blog verkent stapsgewijs hoe beginners de kunst van het whiskyproeven kunnen leren, met praktische tips en inzichten om hun whiskyervaring te verbeteren. Het benadrukt het belang van aandacht voor detail, het gebruik van de juiste glazen en het ontwikkelen van een goed gehemelte. De blog linkt ook naar het boek van Eddie Ludlow voor meer diepgaande informatie over whiskyproeven.

Recept: Jacks Godfather

  • Geplaatst op
Recept: Jacks Godfather

Whiskyliefhebbers, maak je klaar voor een onvergetelijke smaakervaring! De Jack's Godfather is een cocktail die de rijke smaken van whisky en amaretto samenbrengt voor een drankje dat zowel robuust als verrassend zacht is. In dit blog nemen we je mee op een reis door de wereld van deze heerlijke cocktail, delen we het recept en laten we je zien hoe je deze eenvoudig thuis kunt bereiden.

Recept: st patrick's ice tea

  • Geplaatst op
Recept: st patrick's ice tea

Als het gaat om whiskycocktails met een knipoog naar de Ierse traditie, is de St. Patrick's Ice Tea een ware traktatie. Deze cocktail, geïnspireerd door de legendarische Long Island Iced Tea, brengt de levendige smaken van whisky, Ierse likeur en friszure limoen samen voor een verfrissende en feestelijke ervaring. In dit blog delen we alles wat je moet weten om deze speciale cocktail te bereiden en een vleugje Ierse gastvrijheid toe te voegen aan je drinkervaring.

Recept: De New York Sour Cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De New York Sour Cocktail

Welkom bij Club Whisky, dé plek voor liefhebbers van whisky in al zijn vormen en toepassingen. Vandaag nemen we je mee op een culinaire reis naar een klassieke cocktail met een twist: de New York Sour. Deze cocktail combineert de rijke smaken van whisky met de verfrissing van citroensap en de verleidelijke tinteling van rode wijn. Leer hoe je deze heerlijke mix thuis kunt maken en geniet van een vleugje New York in je glas.

Recept: Whisky Ginger Ale

  • Geplaatst op
Recept: Whisky Ginger Ale

Hey whisky liefhebber, klaar om je smaakpapillen te trakteren op een heerlijke whiskycocktail? Laten we je introduceren aan een klassieker: de Whisky Ginger Ale. Deze verfrissende drank combineert de rijke, rokerige tonen van whisky met de pittige opwinding van gemberbier. Het is eenvoudig te maken en perfect voor zowel beginners als doorgewinterde whiskyliefhebbers.