Kavalan Solist Vinho Barrique 70CL

De Solist Vinho Barrique (70CL) is een prachtige single malt van de zeer gewaardeerde Taiwanese distilleerderij Kavalan. Een mooie whisky voor in je collectie.

€182,95
Kavalan Single Malt 0,7L

Mooie single malt uit Taiwan die echt de moeite waard is om te proeven,

€56,95
Kavalan Podium 70cl

Verrassende mooie Whisky uit Taiwan waarbij je de tropische smaken echt proeft.

€69,95
Kavalan Sherry 0,7cl

Deze whisky uit Taiwan is gemaakt op eiken houten sherry vaten,

€87,95

Whisky uit Taiwan is relatief nieuw in de wereld van whisky, maar heeft al snel de aandacht getrokken van whiskyliefhebbers over de hele wereld. Het eiland Taiwan, gelegen ten oosten van China, heeft de afgelopen jaren een snelgroeiende whisky-industrie ontwikkeld. Hoewel het produceren van whisky in Taiwan nog maar sinds het begin van de 21e eeuw plaatsvindt, hebben Taiwanese whisky's al meerdere prijzen gewonnen en worden ze gezien als serieuze concurrenten van Schotse en Japanse whisky's.

Kavalan distilleerderij

Taiwanese whisky wordt geproduceerd door de Kavalan-distilleerderij, gelegen in het noordoosten van Taiwan. De Kavalan-distilleerderij werd opgericht in 2005 en is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Kavalan gebruikt lokaal geproduceerde ingrediënten en heeft een uniek klimaat dat het rijpingsproces van de whisky beïnvloedt. De gemiddelde temperatuur in Taiwan is hoger dan in Schotland en Japan, wat betekent dat de whisky sneller rijpt en meer smaak krijgt.

De Kavalan-distilleerderij produceert een breed scala aan whisky's, waaronder single malt, blend en enkele gelimiteerde edities. De whisky's van Kavalan hebben een complexe en unieke smaak die zich onderscheidt van andere whisky's. Het gebruik van lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals Taiwanese rijst, zorgt voor een unieke smaakervaring. De whisky's van Kavalan zijn er in verschillende leeftijden en worden gerijpt in verschillende soorten vaten, zoals ex-bourbonvaten en ex-sherryvaten.

Internationale erkenning

Taiwanese whisky's hebben al snel internationale erkenning gekregen en hebben al meerdere prijzen gewonnen. Zo heeft de Kavalan Solist Vinho Barrique in 2015 de titel 'World's Best Single Malt Whisky' gewonnen op de World Whiskies Awards. Ook de Kavalan Solist Sherry Cask werd in 2018 uitgeroepen tot 'World's Best Single Cask Single Malt' op dezelfde wedstrijd.

Hoewel Taiwanese whisky relatief nieuw is in de wereld van whisky, is het nu al een serieuze speler geworden. Het is fascinerend om te zien hoe een relatief onbekend land zo'n impact heeft op de whisky-industrie. Taiwanese whisky biedt een unieke smaakervaring en is een welkome toevoeging aan de wereld van whisky. Het is zeker de moeite waard om een fles Taiwanese whisky aan je collectie toe te voegen en te ontdekken wat deze bijzondere whisky's te bieden hebben.