Cragganmore Whisky

Cragganmore Distillers Edition in Giftbox

Cragganmore Distillers Edition, geleverd in giftbox. Deze whisky heeft een bijzondere upgrade gehad door een finish op ex-portvaten na een lange rijping op Amerikaanse en Europese eiken vaten.

€59,95
Cragganmore 12 Years Speyside Single Malt 70CL

Laat je zintuigen prikkelen door de rijke smaken van Cragganmore 12 jaar Speyside Single Malt. Elke slok neemt je mee op reis door de schilderachtige Schotse hooglanden met zijn unieke mix van zoete, rokerige en bloemige tonen.

€39,99

Cragganmore Whisky - Online bestellen bij Club Whisky

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Cragganmore, gelegen in het hart van de Speyside. Het iconische smeedijzeren hek dat de ingang van de distilleerderij siert, is afkomstig van de nabijgelegen heuvel Craggan Mor, waar ook de stenen voor de bouw van de distilleerderij werden gedolven.

In 1869 werd de distilleerderij opgericht door John Smith, die destijds werd beschouwd als de meest ervaren distilleerder van zijn tijd. Als voormalig directeur van Macallan, Glenlivet en Wishaw en pachter van de Glenfarclas distilleerderij, wist Smith Sir George Macpherson-Grant te overtuigen om hem land te verpachten in Ballindalloch aan de Strathspeyspoorlijn, waar hij zijn eigen distilleerderij bouwde.

Cragganmore was de eerste distilleerderij die gebruik maakte van de voordelen van spoorwegen en liet een eigen zijspoor aanleggen ten behoeve van het treinverkeer naar de distilleerderij. John Smith was een gepassioneerd treinliefhebber, maar vanwege zijn omvang moest hij in een goederenwagen reizen omdat hij niet door de deur van een gewone wagon paste.

Na het overlijden van John Smith in 1886 nam zijn zoon Gordon het bedrijf over en herbouwde de distilleerderij grotendeels in 1901. De distilleerderij heeft nog steeds dezelfde kenmerkende uitstraling als toen. De vier platte ketels, ontworpen door John Smith zelf, hebben de tand des tijds doorstaan.

Ondanks latere veranderingen van eigenaar en de twee wereldoorlogen blijft Cragganmore nog steeds een gerespecteerde distilleerderij in Schotland, beroemd om zijn complexe en zeer gewaardeerde single malt whisky. In 1925 werd de whisky zelfs uitgeroepen tot de beste blending malt in de hele Speyside-regio.

Cragganmore whisky kopen

Koop je Cragganmore whisky eenvoudig online bij Club Whisky. Profiteer van onze service. Bestel je voor 16.00 uur op werkdagen? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden! Vragen? Neem gerust contact op en wij helpen jou graag verder!