Canadese Whisky

Geen producten gevonden...

Canadese Whisky 

Bij whisky zal je snel aan de bekende whiskylanden denken, maar had je ook weleens aan Canada gedacht? Waarschijnlijk niet, maar het is wel degelijk een land die heerlijke whisky's maakt. Ben je een beginnende whisky drinker en wil je iets wat niet al te zwaar is? Dan past een Canadese whisky hier goed bij. De whisky's uit Canada staan namelijk bekend om hun zachte en lichte smaak als je het vergelijkt met andere landen. Canada had vroeger een grote whisky industrie met veel distilleerderijen, maar halverwege de 19de eeuw kwamen er hoge belastingen en werd dat de ondergang voor veel distilleerders. Vandaag de dag zijn er voornamelijk Canadese Blend whisky's op de markt, en mogen distilleerders tot 9% aan andere dranken toevoegen aan de whisky's. 

 

Canadese whisky – de kenmerken

Zoals eerder genoemd zijn de meeste whisky’s die in Canada worden geproduceerd een blend van diverse verschillende zogeheten granen whisky’s. De basis van deze whisky waar de Canadezen veel gebruik van maken is de rye whisky, ofwel gemaakt met rogge. Dit zorgt ervoor dat de Canadese whisky zacht en wat licht van smaak is. Overige kenmerken van de Canadese whisky zijn onder andere dat de rijpingstijd minimaal 3 jaar duurt, echter gaan ze meestal van 6 tot 8 jaar door het proces voordat ze goed genoeg gerijpt zijn. Net zoals de whisky uit de Schotland, wordt de whisky in sherry of bourbonvaten gerijpt. Canadese whisky mag daarnaast tot 9,09% op smaak worden gebracht door andere dranken in het productieproces te verwerken. Mogelijkheden zijn cognac en rum. De whisky uit Canada wordt daarnaast 2 maal gedestilleerd, dit geldt hetzelfde voor de bourbon uit Amerika.

 

Whisky uit Canada kopen

Whisky uit Canada koop je via Club Whisky. Geef je het als een cadeau? Voeg dan kosteloos een handgeschreven kaartje toe om het extra persoonlijk te maken. Heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale Canadese whisky? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.