Canadese Whisky

Tasting Box Whisky Around The World 4x25ml

Met de Tasting Box Whisky Around The World proeverij maak je kennis met vier nieuwe en spannende soorten whisky van over de hele wereld.

€22,95
Whistle Pig 10 Years Rye Whiskey 70cl in Giftbox

Whistle Pig 10 Years Rye Whiskey 70cl in Giftbox. WhistlePig Whisky begon haar Rye Whisky-reis met de Quintessential Rye - Small Batch Rye, Aged 10 Years - het is degene waarmee het allemaal begon.

€72,95
Whistle Pig 12 Years Rye Whiskey 70cl in Giftbox

De voorhoede van de afwerking van Whistle Pig ligt in de Old World Rye, Aged 12 Years. Een rogge gestyled door gevoeligheden uit de Oude Wereld met 86-proof.

€109,95
Whistle Pig 15 Years Rye Whiskey 70cl in Giftbox

De Whistle Pig 15 Years Rye Whiskey 70cl in Giftbox is één van de oudste whisky's van Whistle Pig, Estate Oak Rye, is voor de echte kenner van Rye.

€179,95

Canadese Whisky 

Bij whisky zal je snel aan de bekende whiskylanden denken, maar had je ook weleens aan Canada gedacht? Waarschijnlijk niet, maar het is wel degelijk een land die heerlijke whisky's maakt. Ben je een beginnende whisky drinker en wil je iets wat niet al te zwaar is? Dan past een Canadese whisky hier goed bij. De whisky's uit Canada staan namelijk bekend om hun zachte en lichte smaak als je het vergelijkt met andere landen. Canada had vroeger een grote whisky industrie met veel distilleerderijen, maar halverwege de 19de eeuw kwamen er hoge belastingen en werd dat de ondergang voor veel distilleerders. Vandaag de dag zijn er voornamelijk Canadese Blend whisky's op de markt, en mogen distilleerders tot 9% aan andere dranken toevoegen aan de whisky's. 

 

Canadese whisky – de kenmerken

Zoals eerder genoemd zijn de meeste whisky’s die in Canada worden geproduceerd een blend van diverse verschillende zogeheten granen whisky’s. De basis van deze whisky waar de Canadezen veel gebruik van maken is de rye whisky, ofwel gemaakt met rogge. Dit zorgt ervoor dat de Canadese whisky zacht en wat licht van smaak is. Overige kenmerken van de Canadese whisky zijn onder andere dat de rijpingstijd minimaal 3 jaar duurt, echter gaan ze meestal van 6 tot 8 jaar door het proces voordat ze goed genoeg gerijpt zijn. Net zoals de whisky uit de Schotland, wordt de whisky in sherry of bourbonvaten gerijpt. Canadese whisky mag daarnaast tot 9,09% op smaak worden gebracht door andere dranken in het productieproces te verwerken. Mogelijkheden zijn cognac en rum. De whisky uit Canada wordt daarnaast 2 maal gedestilleerd, dit geldt hetzelfde voor de bourbon uit Amerika.

 

Whisky uit Canada kopen

Whisky uit Canada koop je via Club Whisky. Geef je het als een cadeau? Voeg dan kosteloos een handgeschreven kaartje toe om het extra persoonlijk te maken. Heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale Canadese whisky? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.