Glenmorangie Scotch Whisky

Glenmorangie is al actief sinds 1843 en staat bekend om haar kwalitatief goede whisky's die rijk van smaak zijn en zeer zacht. Ook staat Glenmorangie voor ''Vallei van de Rust'' in het Keltisch. Glenmorangie wordt geproduceerd in de langste vaten van Schotland, gerijpt in de beste vaten, en geperfectioneerd door de Mannen van Tain. Deze whisky is sinds 1983 de best verkochte whisky van Schotland en produceert 10 miljoen flessen per jaar, waarvan 60% in het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht. Verder verzorgen de hoge kwaliteitseisen voor de vaten een verpulverende whisky.

Momenteel zijn er een aantal verschillende iteraties van de Glenmorangie whisky. Proef lekkernijen zoals 'The Original', 'The Lasanta', 'The Quinta Ruban 14 Years', en 'Nectar d'Or'.

Het ontstaan van Glenmorangie Whisky

In 1843 heeft William Matheson de Glenmorangie destilleerderij opgericht in de Schotse Highlands. Geïnspireerd door de rustgevende en vreedzame omgeving van de oevers van de Dornoch Firth kwam William Matheson met een single malt whisky die pionerend was. Deze eerste Glenmorangie whisky was complex en exceptioneel glad. Sindsdien geeft Glenmorangie alles om creatief te zijn en de perfecte whisky te creëren. In de handen van 'The Men of Tain', de ware ambachtslieden en bewakers van Glenmorangie, zal Glenmorangie whisky altijd een waar genot zijn voor malt whisky waardeerders over de hele wereld.

Whisky van Glenmorangie kopen

Glenmorangie kopen doe je het fijnst bij Club Whisky. Ben je op zoek naar een Glenmorangie whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!