Grain Whisky

Grain Whisky 

Als je op zoek bent naar een goede Whisky, is het belangrijk om te weten wat voor verschillende soorten en smaken er zijn, zodat je een juiste keuze kunt maken voor jezelf of iemand anders. Om je daarbij te helpen lichten we toe wat je kan verwachten van een Grain Whisky. Het woord Grain Whisky zegt het al, de whisky bestaat uit graan. Toch heb je hier verschillende soorten Grain Whisky op de markt, zo heb je de Grain Whisky die uit meerdere granen bestaan zoals mais, rogge en tarwe. Maar ook bestaan er Single Grain Whisky die worden geproduceerd door 1 brouwerij. Het wil dus niet zeggen dat het alleen uit 1 soort graan bestaat, om verwarring te voorkomen. Bij een Grain Whisky is het niet van belang dat de grondstof bestaat uit gerst, ten opzichte van andere soorten whisky. Zolang het gemaakt wordt uit een type graan, is het voldoende en kan er een heerlijke whisky gemaakt worden. 

 

Distillatieproces grain Whisky

Het distillatieproces van een Grain whisky gaat ook anders dan bij een Malt whisky. Bij een Malt wordt de whisky namelijk 2 tot maximaal 3 keer gedistilleerd, dit wordt gedaan in een koperen ketel. Bij Grain wordt de whisky geen enkele keren gedistilleerd, maar continu en dit gebeurd in een speciaal distilleerapparaat van kolommen.

 

Voeg kosteloos een handgeschreven kaartje toe

Als je van plan bent om een lekkere grain whisky cadeau te doen, kies er dan voor om bij de bestelling een handgeschreven kaartje toe te voegen. Dit is gratis en maakt het extra persoonlijk. Houd er rekening mee dat er maximaal 140 tekens op mogen komen te staan. Het handgeschreven kaartje wordt bij de fles drank meegeleverd.

 

Grain Whisky kopen 

Bestel eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky een fles naar keuze. Als je op doordeweekse dagen voor 16:00 besteld, verzenden we hem dezelfde dag nog. Komt het bedrag van je bestelling hoger uit dan 149 euro, dan betaal je geen verzendkosten. Bekijk op deze pagina onze best geselecteerde Grain whisky. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.