Cask Strength Whisky

Glenfarclas 105 Cask Strength 1LTR

De eerste renditie van deze whisky kwam uit in 1968 en vandaag de dag is de whisky net zo lekker.

€54,95
Millstone 12 Year Sherry Cask Dutch Single Malt Whiskys 70CL

Een heerlijke Zuidam (ook wel bekend van Dutch Courage gin) whisky die 12 jaar is gerijpt in sherry vaten,

€72,95
The Ultimate Pulteney 2008 12 Years Cask Strength 70CL

Deze Schotse Whisky is een 12 jaar gerijpte whisky. De unieke aroma's afkomstig uit de eikenhouten vaten zorgt ervoor dat deze single malt whisky het allemaal heeft!

€62,95
Signatory Vintage Allt- A-Bhainne 2000 Sherry Cask Strength

De Signatory Vintage Allt- A-Bhainne 2000 Sherry Cask Strength is een buitengewoon donkere whisky uit een enkel vat van het jaar 2000.

€284,45
Signatory Vintage Benriach 2000 20 Years Old

De Signatory Vintage Benriach 2000 20 Years Old is een amberkleurige Schotse single malt whisky uit Speyside.

€219,95

Cask Strength Whisky 

Een andere soort whisky die wij in ons assortiment hebben is Cask Strength whisky's. Maar wat houdt dat precies in? Cask Strength is een term die ze gebruiken bij het produceren van whisky om het alcoholvolume aan te geven dat ze gebruiken tijdens het rijpen. Het volume van whisky tijdens het rijpen ligt tussen de 60% en 65%. Bij de meeste whisky's wordt na het rijpen, de whisky verdund met water om het alcoholvolume te verlagen naar 40% tot 46%. Bij Cask Strength wordt de Whisky niet verdund en blijft het alcoholvolume hetzelfde als toen het uit het vat kwam. Hierdoor blijft alle alcohol in de whisky zitten en kan jezelf bepalen hoeveel sterk je je whisky wilt gaan drinken. Zo kan je bijvoorbeeld zal een aantal druppels water toevoegen om het percentage te verlagen of je veranderd er niks aan. Je kunt het zelf helemaal uitzoeken en regelen zodat je de perfecte whisky hebt! 

 

Cask Strength Whisky met handgeschreven kaartje

Als je van plan bent om een Cask Strength Whisky cadeau te doen, raden wij je aan om een handgeschreven kaartje toe te voegen. Deze mogelijkheid heb je trouwens bij elke bestelling van Club Whisky. Het maakt het cadeau nog persoonlijker en het is kosteloos. Houd er rekening mee dat er maximaal 140 tekens op mogen komen te staan. Bedenk daarom goed wat je op het kaartje wil laten schrijven. Als je op werkdagen voor 16:00 besteld, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden mits dat het product op voorraad is.

 

Cask Strength Whisky kopen 

Blended Whisky koop je eenvoudig online via onze webshop van Club Whisky. Bestel je er een om zelf te nuttigen of als cadeau voor iemand anders, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van een lekkere Blended whisky.