Cask Strength Whisky

Lagavulin Distillery Exclusive Bottling 2017

Deze cask strength single malt is een collectible die niet mag missen in de collectie van een (Lagavulin) whisky liefhebber.

€199,00
Glenfarclas 105 Cask Strength 1LTR

De eerste renditie van deze whisky kwam uit in 1968 en vandaag de dag is de whisky net zo lekker.

€32,95
Millstone 12 Year Sherry Cask Dutch Single Malt Whiskys 70CL

Een heerlijke Zuidam (ook wel bekend van Dutch Courage gin) whisky die 12 jaar is gerijpt in sherry vaten,

€72,95

Cask Strength Whisky 

Een andere soort whisky die wij in ons assortiment hebben is Cask Strength whisky's. Maar wat houdt dat precies in? Cask Strength is een term die ze gebruiken bij het produceren van whisky om het alcoholvolume aan te geven dat ze gebruiken tijdens het rijpen. Het volume van whisky tijdens het rijpen ligt tussen de 60% en 65%. Bij de meeste whisky's wordt na het rijpen, de whisky verdund met water om het alcoholvolume te verlagen naar 40% tot 46%. Bij Cask Strength wordt de Whisky niet verdund en blijft het alcoholvolume hetzelfde als toen het uit het vat kwam. Hierdoor blijft alle alcohol in de whisky zitten en kan jezelf bepalen hoeveel sterk je je whisky wilt gaan drinken. Zo kan je bijvoorbeeld zal een aantal druppels water toevoegen om het percentage te verlagen of je veranderd er niks aan. Je kunt het zelf helemaal uitzoeken en regelen zodat je de perfecte whisky hebt! 

Cask Strength Whisky kopen 

Cask Strength Whisky koop je online via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Cask Strength Whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!