Glenfiddich Scotch Whisky

Geen producten gevonden...

Glenfiddich Scotch Whisky

Glenfiddich is een Schotse whisky die wordt geproduceerd in de Speyside. De distilleerderij is opgericht door William Grant. Grant had al 20 jaar lang een gekoesterde droom om de beste borrel van de vallei te maken. In de zomer van 1886 werd die droom eindelijk werkelijkheid. Grant had zeven zoons en twee dochter. Samen met hen zijn ze begonnen om de distilleerderij, steen voor steen, met de hand te bouwen. Binnen een jaar stond de distilleerderij er en kreeg deze de naam "Glenfiddich", wat "vallei van de herten" betekent in het Keltisch. 

De passie van William Grant is tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvende kracht achter de Glenfiddich Distillery. Glenfiddich is namelijk nog maar een van de weinige single malt distilleerderijen die nog compleet in bezit is van de familie. Daarnaast is er geen een Schotse single malt distilleerderij die meer prijzen heeft gewonnen dan Glenfiddich. 

 

Whisky van Glenfiddich kopen

Whisky van Glenfiddich koop je via Club Whisky. Ben je op zoek naar een Glenfiddich whisky en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!