Alcoholvrije Whisky

Lyre's American Malt 0% 70 CL

Een alcoholvrij alternatief geïnspireerd op Amerikaanse malt whiskey, met dezelfde rijke smaakprofielen van vanille, eikenhout en kruiden. Perfect voor wie wil genieten van whiskey zonder alcohol.

€22,95

Is het Whisky of Whiskey?

Het is een eeuwenoude discussie omtrent de benaming; Whisky of Whiskey. Om eerlijk te zijn is er geen fout antwoord, want het kan allebei. Het hangt namelijk af van de afkomst van de drank. Het verschil tussen de benamingen is ontstaan in de 19e eeuw. In die tijd werd de meeste Whisky geproduceerd in Ierland en Schotland. Ierland leverde veel Whisky aan de Verenigde Staten en besloot om een extra 'e' in de schrijfwijze toe te voegen om zich te onderscheiden van de Schotse Whisky, die volgens de Ieren van mindere kwaliteit was. Inmiddels zijn er naast Ierland en Schotland meerdere landen die Whisky produceren. Wij hebben voor jou de schrijfwijze per land op een rijtje gezet:

 

Whisky in Schotland, Canada, Japan, India, Australië en Taiwan

Whiskey in Ierland en de Verenigde Staten

 

De naam van de drank is afgeleid van het woord 'usquebaugh' uit de Keltische taal. Ook is er nog onderscheid tussen het Shots-Keltisch (uisge beatha) en het Iers-Keltisch (uisce beatha). Uiteindelijk betekenen de drie benaming allemaal hetzelfde, namelijk levenswater.

 

Alcoholvrije Whisky

Whisky zonder alcohol wordt op dezelfde manier geproduceerd als Whisky met alcohol. Zo worden de stappen Malting-Mashing-Fermentation-Distillation-Rijping-Bottelen doorlopen. Het enige verschil is dat er geen gisting plaatsvindt, zodat er geen alcohol wordt aangemaakt. Door het ontbreken van alcohol zal je het branderige gevoel van een Whisky met alcohol niet ervaren, maar de smaak komt goed overeen met de smaak van Whisky.

 

Mocktail met alcoholvrije Whisky

Je kan een alcoholvrije Whisky klassiek 'on the rocks' drinken, zoals dit vaak met Whisky met alcohol gebeurt. Dit kan met ijsklontjes of Whiskystenen, afhankelijk van jouw voorkeur. Daarnaast is alcoholvrije Whisky ook een goede basis voor mocktails. Combineer jouw favoriete alcoholvrije Whisky met botanicals en gedroogd fruit om een heerlijke mocktail te maken.

 

Alcoholvrije Whisky kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije whisky kopen, veilig en eenvoudig. Staat jouw favoriete alcoholvrije whisky er niet tussen of ben je benieuwd naar ons ruimere assortiment? Bezoek dan onze webshop gespecialiseerd in alcoholvrije producten via de volgende link:

Alcoholvrij whisky kopen