Hou jij van Irish coffee? Deze Whisky is daarvoor het beste

  • Geplaatst op
 Hou jij van Irish coffee? Deze Whisky is daarvoor het beste

Ben jij gek op een heerlijke Irish coffee? Lekker na een diner met vrienden of voor een avondje op de bank. Maar weet je welke whisky het beste is voor je Irish coffee? Wij van club whisky vertellen je welke whisky het meest geschikt is voor een goede Irish coffee zodat jij nog extra van je coffee kan genieten!

Welk whisky soort heb je nodig?

De naam van de Irish coffee zegt het natuurlijk al, Irish whisky. Maar er zijn veel verschillende soorten daarvan, dus welke kan je nou het beste kiezen? Wij raden je de Peaky Blinders whisky aan. Deze whisky is een blend van verschillende whisky’s en heeft heerlijke aroma’s van rood fruit, vanille en karamel. Hierdoor heeft het niet alleen een heerlijke smaak maar is het ook een genot voor je neus. Daarnaast is het natuurlijk leuk om de enige echte Peaky Blinders whisky in jouw Irish Coffee te doen.

Hoe maak je een Irish coffee?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende recepten om een Irish coffee te maken. Sommige drinken het liever met Espresso en andere doen er graag nog een scheutje Baileys bij. Maar wil je het echt op de tradionele manier maken dan hebben wij het recept hier voor je.

1 glas Irish coffee

  • 30 ml slagroom of volle room
  • 80 ml koffie
  • Eetlepel bruine suiker
  • 25 ml whisky

Naast de ingrediënten is het ook belangrijk dat je Irish coffee op je juiste manier maakt en serveert. Allereerst is het belangrijk dat je een goed glas hiervoor hebt. Hiervoor kan je het beste een wijnglas of glazen mok met een voetje gebruiken. Vervolgens kan je beginnen aan je Irish coffee door een eetlepel bruine suiker en de whisky in het glas te doen. Dit ga je opwarmen tot de suiker gesmolten is in het glas. Om dit makkelijk voor elkaar te krijgen, kan je het best het opwarmen met het slangetje van je koffiezetapparaat waar je normaal de melk van je cappuccino mee op schuimt. Wanneer de suiker is gesmolten, kan je de koffie er bij doen en dit even laten staan. En als laatst hoef je dan alleen nog maar de slagroom of de room er boven op te doen. Voilà! Je Irish coffee is klaar.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of ben je benieuwd geworden naar ons gehele assortiment? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder!