Recept: De penicillin cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De penicillin cocktail

Whisky, gember en een vleugje citroen - dit zijn de ingrediënten voor een unieke cocktailervaring die je smaakpapillen zal betoveren. De Penicillin cocktail, een meesterwerk in een glas, is een eerbetoon aan Schotse whisky en de kunst van het mixen. Bij Club Whisky zijn we gepassioneerd over het delen van whiskygenot, en vandaag nemen we je mee op een reis door de smaakvolle wereld van de Penicillin cocktail.

De Penicillin Cocktail - Whisky en Gember Verenigd

Het is geen geheim dat Schotland beroemd is om zijn whisky, en de Penicillin cocktail is een heerlijke viering van dit ambachtelijke elixer. Laten we duiken in hoe je deze drank kunt maken en waarom het de perfecte keuze is voor whiskyliefhebbers.

De Penicillin cocktail is een creatie die teruggaat tot het begin van de 21e eeuw, en het is een eerbetoon aan de Schotse whiskytraditie. Met zijn smaken van Whisky, verse citroen, gembersiroop en een vleugje honing, is deze cocktail een harmonieus samenspel van zoet en rokerig. Voeg daar nog een druppel Angostura Bitters, een hint van rokerige Schotse whisky en een vleugje sinaasappelzest aan toe, en je hebt een meesterwerk in je handen.

 

 

Ingrediënten Penicillin Cocktail

 

 

Bereidingswijze 

  1. Schud alle ingrediënten behalve de Single Malt Whisky en de sinaasappelzest krachtig met ijs.
  2. Zeef de mix in een whiskyglas gevuld met ijsblokjes.
  3. Voeg voorzichtig de Single Malt Whisky toe om een rokerige toets toe te voegen.
  4. Garneer met een vleugje sinaasappelzest voor een verrassende twist.

 

 

Perfect voor alle gelegenheden

Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe cocktailervaring, de Penicillin is geschikt voor alle gelegenheden. Het is een verfrissende keuze voor warme zomerdagen, maar dankzij de rokerige tonen is het ook een verwarmende optie voor gezellige winteravonden bij de open haard. Dit veelzijdige drankje is ook een uitstekende keuze om indruk te maken op je gasten tijdens een cocktailfeestje. Serveer de Penicillin in elegante whiskyglazen, gegarneerd met een sinaasappelzest, en je zult zeker bewonderende blikken oogsten.