Recept: horse's neck with a kick

  • Geplaatst op
Recept: horse's neck with a kick

Als het aankomt op klassieke cocktails, zijn er maar weinig die de test der tijd hebben doorstaan zoals de "Horse's Neck." Deze verfrissende drank, met zijn ongebruikelijke naam, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de vroege dagen van de cocktailcultuur en blijft vandaag de dag populair dankzij zijn eenvoudige, maar heerlijke smaak. In deze blog gaan we dieper in op de "Horse's Neck with a Kick," een variatie op het klassieke recept die een pittige draai geeft aan dit geliefde drankje.

 

Nu, laten we eens kijken naar de "Horse's Neck with a Kick." Deze versie van de cocktail voegt een beetje pit toe aan het traditionele recept door het gebruik van gembersiroop en Angostura-bitters. Hier is hoe je het maakt:

 

Ingrediënten

  • 60 ml bourbon
  • 15 ml gembersiroop
  • 2-3 scheutjes Angostura-bitters
  • Gemberbier
  • Lange spiraalvormige citroenschil, voor garnering

 

Instructies:

  1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes.

  2. Giet de bourbon en gembersiroop in het glas.

  3. Voeg de Angostura-bitters toe. Je kunt de hoeveelheid naar smaak aanpassen, maar 2-3 scheutjes moeten voldoende zijn voor een milde kick.

  4. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.

  5. Vul het glas aan met gemberbier. Het bruisende en pittige karakter van het gemberbier zal de cocktail een verfrissende kick geven.

  6. Garneer de cocktail met een lange spiraalvormige citroenschil, die over de rand van het glas hangt.

  7. Serveer onmiddellijk en geniet van de complexe smaken van de "Horse's Neck with a Kick."

 

Of je nu de klassieke Horse's Neck verkiest of een avontuurlijke twist wilt proberen met de "Horse's Neck with a Kick," deze cocktail biedt een heerlijke manier om te genieten van de smaken van bourbon en gember. Het is een drankje dat perfect is voor zomerse dagen op het terras of gezellige avonden bij de open haard. Dus, waar wacht je nog op? Mix jezelf een Horse's Neck en laat je smaakpapillen genieten van deze tijdloze traktatie. Proost!

 

Gebruik een bourbon voor de Horse's Neck wit a kick

Voor het recept van de "Horse's Neck with a Kick" kun je bourbon gebruiken. Bourbon is een Amerikaanse whisky gemaakt van minstens 51% maïs en staat bekend om zijn zoete en rijke smaakprofiel, dat goed samengaat met de gemberbier en andere ingrediënten in dit recept.

Er zijn veel uitstekende bourbonmerken beschikbaar, en de keuze hangt vaak af van je persoonlijke voorkeur en budget. Hier zijn enkele populaire bourbonmerken die goed werken in dit recept:

  1. Maker's Mark: Een zachte en toegankelijke bourbon met vanille- en karameltonen.

  2. Buffalo Trace: Deze bourbon heeft een uitgebalanceerde smaak met hints van zoetheid en kruiden.

  3. Bulleit Bourbon: Een bourbon met een uitgesproken kruidig karakter, wat een interessante dimensie toevoegt aan de cocktail.

  4. Woodford Reserve: Een premium bourbon met complexe smaken van fruit, vanille en noten.

  5. Jim Beam: Een klassieke bourbon met een betaalbare prijs en een aangename zoetheid.

Kies een bourbon die je lekker vindt om puur te drinken, omdat de kwaliteit van de bourbon de smaak van de cocktail aanzienlijk beïnvloedt. Experimenteer met verschillende merken om te ontdekken welke bourbon het beste bij je persoonlijke smaak past en de gewenste smaak geeft aan je "Horse's Neck with a Kick."