Recept: Irish coffee maken

  • Geplaatst op
Recept: Irish coffee maken

Zelf een Irish coffee maken? Leer het hier! Of je nu geniet van dit drankje na een gezellig diner met vrienden of voor een ontspannen avondje op de bank, een goede Irish coffee kan altijd. Maar wat is nu de beste whisky om jouw Irish coffee tot een waar genot te maken? Bij Club Whisky hebben we het antwoord voor je. We vertellen je welke whisky het meest geschikt is voor een overheerlijke Irish coffee, zodat jij nog meer van je koffie kunt genieten!

Welke whiskysoort heb je nodig?

De naam van de Irish coffee zegt het al: Ierse whiskey. Maar er zijn talloze verschillende Ierse whiskey's om uit te kiezen. Dus welke moet je nu precies kiezen? Onze aanbeveling is de Peaky Blinders whiskey. Deze whiskey is een blend van diverse soorten en heeft verrukkelijke aroma's van rood fruit, vanille en karamel. Hierdoor biedt het niet alleen een heerlijke smaak, maar is het ook een genot voor je neus. Bovendien is het een leuke toevoeging om de enige echte Peaky Blinders whiskey in jouw Irish coffee te gebruiken.

 

 

irish coffee

 

Hoe maak je een Irish coffee?

Tegenwoordig zijn er verschillende recepten om een Irish coffee te bereiden. Sommigen geven er de voorkeur aan om het met espresso te maken, terwijl anderen een scheutje Baileys toevoegen. Maar als je de traditionele weg wilt bewandelen, hebben we hier het recept voor je:

Ingrediënten Irish Coffee

  • 1 glas Irish coffee
  • 30 ml slagroom of volle room
  • 80 ml koffie
  • Eetlepel bruine suiker
  • 25 ml whisky

 

 

Bereidingswijze

  • - Voor een perfecte Irish coffee is het ook van belang dat je deze op de juiste wijze bereidt en serveert. Begin met het kiezen van het juiste glas, bijvoorbeeld een wijnglas of een glazen mok met voet.

  • - Vervolgens voeg je een eetlepel bruine suiker en de whisky toe aan het glas. Verwarm dit mengsel totdat de suiker volledig is gesmolten in het glas. Een handige tip is om hiervoor het slangetje van je koffiezetapparaat te gebruiken, zoals je normaal gesproken doet voor het opschuimen van melk voor een cappuccino.

  • - Zodra de suiker is gesmolten, voeg je de koffie toe en laat je het even staan.

  • - Tot slot hoef je alleen nog maar de slagroom of volle room er bovenop te gieten. Voilà! Je Irish coffee is klaar om van te genieten.

 

Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vergeet niet om onze website club-whisky in de gaten te houden voor meer heerlijke cocktailrecepten en interessante whisky-weetjes.