GlenDronach whisky is misschien niet één van de bekendere whisky's, maar kenners weten deze distilleerderij op waarde te schatten. Natuurlijk moet hij passen binnen jouw smaakprofiel, maar vele whiskyliefhebbers hebben een GlenDronach in hun kast staan. Terecht, vinden wij.

De distileerderij van GlenDronach is gelegen aan de Dronach Burn. De naam GlenDronach kun je vertalen als "vallei van de Dronach". Geen verrassende naam omdat langs de plaats waar GlenDronach whisky wordt gemaakt dus een gelijknamig riviertje stroomt.

De whisky distileerderij is opgericht in 1826 en daarmee al bijna 200 jaar oud. Een gezelschap aangevoerd door James Allardes was verantwoordelijk voor de oprichting. Een edelman genaamd "the fifth Duke of Gordon" legaliseerde distillatie in de regio Highlands vroeg in de negentiende eeuw. Gezegd wordt dar hij de mannen aanspoorde om de distilleerderij op te starten.

In de loop der jaren is de distilleerderij meerdere keren van eigenaar gewisseld. Tussen 1995 en 2008 is de distilleerderij zelfs gesloten geweest. Gelukkig is hij weer geopend en brengt hij tot op heden nog steeds prachtige whisky op de markt.