(0)

Aberlour A’bunadh Batch 58 70CL

SALE
Merk :
Voorraad:
Op voorraad
Levertijd:
€64,95
€59,90 Incl. btw

Specificaties

Merk: Aberlour
Land: Schotland
Regio: Speyside
Alcohol: 61,1%
Inhoud: 70CL
Type: Single Malt, Single Cask
  • Informatie
  • Specificaties
  • Reviews
  • Product Tags

De botteling Aberlour A’Bunadh Batch 58 werd in 2017 uitgebracht en is een toast naar de oprichter van Aberlour, James Fleming. A'Bunadh is een woord uit de Keltische taal en betekent letterlijk: "Van de oorsprong". De Aberlour A'Bunadh Whiskey wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd op traditionele wijze uit de 19e eeuw. 

De whiskey wordt gerijpt in Spaanse Oloroso sherry vaten en werd in 2016 gebotteld op cask strength. Bij het productieproces wordt geen gebruikt van "chill-filtering" methodes, waardoor de A'Bunadh een donkere, luxueuze en rijke whiskey blijft. 

Nose

De nose laat een sterke indruk van sherry achter. Door het hoge alcoholpercentage is het wel aangeraden om wat water toe te voegen om de aroma's en smaak meer tot hun recht te laten komen. Met water laat de nose aroma's vrij van rozijn, ander gedroogd fruit en een subtiele hint van hout. 

Pallet

De smaak van A'Bunadh omvat dikke siroop, rood fruit en rode bessen. Met water wordt de extreme sherrysmaak iets in toom gehouden, maar behoudt de whiskey zijn fruitige karakter. 

Finish

De nasmaak van de Aberlour A'Bunadh Batch 58 heeft een lange duur. Voor het hoge alcoholpercentage is de nasmaak zonder water toch nog redelijk mild. Alle sherrynoten komen ook terug in de nasmaak. Het toevoegen van water geeft de finish nog meer zoete elementen.

Merk: Aberlour
Land: Schotland
Regio: Speyside
Alcohol: 61,1%
Inhoud: 70CL
Type: Single Malt, Single Cask
Aberlour A’bunadh Batch 58 70CL heeft 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen