3 Bekendste whiskysoorten op een rij

  • Geplaatst op
3 Bekendste whiskysoorten op een rij

Voor een startende whiskydrinker is het lastig om onderscheid te maken tussen verschillende whisky's. Whisky is gewoon whisky, maar dit is verre van waar. Whisky kent namelijk diverse soorten en daarbij kent ieder soort een eigen productieproces. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de grondstoffen die gebruikt worden voor het productieproces, dit bepaalt namelijk het eindresultaat. Hieronder lichten we je de 3 bekendste whiskysoorten uit.

Single Malt

De naam verklapt het een beetje. De Single Malt heeft zijn naam te danken aan hoe hij gemaakt is. Deze whisky is namelijk gestookt met gemout gerst en deze mout is afkomstig van maar één distilleerderij. De Single Malt wordt geproduceerd in onder meer India, Japan en Canada, maar de whisky van Schotse afkomstig is toch wel de bekendste Single Malt. Wist je dat een ervaren whiskydrinker op basis van de smaak kan herkennen uit welke streek deze whisky vandaan komt? Ben je van plan om eens een Single Malt uit te proberen of wil je er één cadeau doen? Bekijk hier ons assortiment aan soorten Single Malt die wij van Club Whisky aanbevelen.

 

Blended whisky

Nu je weet wat Single Malt whisky is, gaan we door naar de Blended whisky. Deze whisky heeft zijn naam te danken aan zijn productieproces. De Blended Whisky is een combinatie van meerdere whisky’s uit verschillende soorten stokerijen. Wist je al dat het grootste deel van alle whisky die gemaakt wordt blended is? Omdat whisky gemaakt is uit een samenstelling van meerdere whisky's, kan er geen leeftijd in jaren aan gekoppeld worden. Ook deze soort hebben wij opgenomen in ons assortiment. Benieuwd? Bekijk dan hier onze soorten Blended whisky.

 

Cask strength whisky

Dan zijn we nu aangekomen bij whiskysoort nummer 3. De Cask strength whisky is als het ware een subcategorie van de Single Malt. Deze whisky is direct uit het vat gebotteld. De Cask strength whisky heeft dus een hoog alcoholpercentage dat kan oplopen tot ruim 50%. Deze whisky kun je desgewenst nog verdunnen met een paar druppels water water. 

 

Wij hopen je met deze uitleg, goed genoeg geïnformeerd te hebben over de 3 bekendste whiskysoorten. Ben je van plan om er zelf een te kopen? Breng dan een bezoek aan onze website van Club Whisky.