Recept: De Old Fashioned Cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De Old Fashioned Cocktail

Welkom bij Club Whiskey, waar we de rijke geschiedenis en diverse smaken van whiskey verkennen. Vandaag duiken we in de wereld van de klassieke cocktails en delen we het recept voor een iconische drank: de Old Fashioned cocktail. Dit tijdloze meesterwerk wordt geroemd om zijn eenvoud en verfijning, en het is een must-try voor liefhebbers van whiskey overal ter wereld. Lees verder om te ontdekken hoe je deze elegante cocktail kunt maken en genieten van de diepe smaak van whiskey in zijn puurste vorm.

Benodigde ingrediënten:

  • 60 ml bourbon of rye whiskey
  • 1 suikerklontje
  • 2 dashes Angostura bitters
  • IJsblokjes
  • Een gedroogde sinaasappelschil voor de garnering

 

Stappen om de perfecte Old Fashioned te maken:

Verzamel je ingrediënten: Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten binnen handbereik hebt. Kies een whiskey die past bij jouw smaakvoorkeur - bourbon voor een zoetere smaak of rye voor een kruidigere ondertoon.

Muddle het suikerklontje en de bitters: Plaats het suikerklontje in een stevig glas (bij voorkeur een tumbler) en voeg twee dashes Angostura bitters toe. Gebruik een muddler of de achterkant van een lepel om het suikerklontje en de bitters voorzichtig te pletten en te vermengen tot een pasta.

Voeg ijs toe: Voeg enkele ijsblokjes toe aan het glas. Als je van een minder verdunde cocktail houdt, kun je een enkel groot ijsblokje gebruiken.

Giet de whiskey in: Giet de 60 ml whiskey over het ijs.

Roer de cocktail: Gebruik een cocktaillepel om de ingrediënten langzaam en voorzichtig te roeren. Doe dit gedurende ongeveer 20-30 seconden om de smaken goed te mengen en de cocktail te koelen.

Garneer met sinaasappelschil en maraschinokers: Snijd een dunne reep sinaasappelschil en druk deze uit boven het glas om de essentiële oliën vrij te laten komen. Voeg indien gewenst een maraschinokers toe voor wat extra zoetheid.

Serveer en geniet: Je zelfgemaakte Old Fashioned cocktail is klaar om van te genieten. De diepe smaken van whiskey en de subtiele zoetheid van de suiker zullen je smaakpapillen betoveren.

 

 

De Old Fashioned cocktail is een eerbetoon aan de elegantie en rijke smaken van whiskey. Het is een tijdloze klassieker die altijd in de mode blijft. Met slechts enkele ingrediënten en wat aandacht voor detail kun je deze verfijnde cocktail thuis maken en ervan genieten. Experimenteer met verschillende whiskeysoorten en ontdek je eigen perfecte balans tussen zoetheid en kruidigheid. Dus, neem een moment voor jezelf, schenk een Old Fashioned in en bewonder de kunst van een goed gemaakte whiskeycocktail. Proost!

 

Onze top 3 Whiskey’s voor een Old Fashioned Cocktail:

  1. Glenmorangie X 

  1. Peaky Blinders Bourbon

  1. Jack Daniels Tennessee