Op wat voor manieren kan je Whisky serveren?

  • Geplaatst op
 Op wat voor manieren kan je Whisky serveren?

Ben je gek op Whisky en wil je samen met je vrienden of vriendinnen genieten van een goed glas whisky. Dan geven wij jou een aantal tips om ervoor te zorgen dat je optimaal kan genieten van je Whisky.

 

 

Temperatuur

Als je Whisky gaat serveren, is het belangrijk dat die op een goede temperatuur is. Whisky kan je het beste bewaren op kamertemperatuur tussen de 15 en 18 graden. Het maakt niet uit of dit een Scotch, Bourbon of Irish Whisky is. Wel moet je deze fles opbergen in een donkere ruimte en ervoor zorgen dat er dan nog wel meer dan de helft in de fles zit om de smaak zo goed mogelijk te houden. Verder is een fles Whisky voor altijd houdbaar als je hem goed sluit, als je hem open wilt bewaren kan de fles 1 à 2 jaar mee. Ondanks dat er niet echt een houdbaarheidsdatum op zit, raden wij wel aan om niet te lang te wachten met het drinken van je whisky. Dit omdat het rijpingsproces van whisky stop zodra het uit de vaten komt.

 

Glas

Ook is het belangrijk in wat voor glas je deze whisky schenkt. De meningen over welk glas is persoon verschillend en hangt dus af van je eigen smaak. Wel is het handig om na te denken over het glas als je het puur, met water of met ijs wilt drinken. Hiervoor kan je het best verschillende glazen gebruiken.

 

Hoeveelheid

Ben je bij het inschenken altijd aan het twijfelen hoeveel je moet inschenken? In de horeca is de standaard hoeveelheid van 35cc, dit zou je als richtlijn kunnen gebruiken. Maar vind je dat te weinig dan kan je er natuurlijk altijd nog wat meer in gieten.

 

Eten

Wil je naast de Whisky ook genieten van lekker eten, ga dan voor hapjes die goed bij de whisky passen zodat deze smaken elkaar goed aanvullen. Kaas is hiervoor een geschikt hapje voor bij de whisky. Dit kan een romige brie zijn tot aan een camembert, dat is afhankelijk van je smaak. Heb je een pittiger whisky drankje dan kan je het beste daar ook een pittige kaas bij serveren. En voor de perfecte combinatie kan je bij de kaas wat noten, honing en stokbrood serveren en jouw borrel kan niet meer stuk.

 

 

Heb je nog vragen na aanleiding van dit artikel of ben je benieuwd naar ons gehele assortiment? Neem dan een kijkje op o nze website of neem contact met ons op.