Lagavulin Distillery Exclusive Bottling 2017

199,00
Deze cask strength single malt is een collectible die niet mag missen in de collectie van een (Lagavulin) whisky liefhebber. Lees meer
  • 100+ soorten whisky
  • gratis handgeschreven kaartje
  • voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 149,-

Specificaties

Merk:
Lagavulin
Land:
Schotland
Regio:
Islay
Alcohol:
54,1%
Inhoud:
Gebotteld op 70 cl
Type:
Single Malt
Leeftijd:
Niet bekend
Levertijd:
1 - 3 werkdagen.

Informatie

Lagavulin 2017 Exclusive Edition kopen

Deze Lagavulin whisky is een speciale editie uit 2017 die persoonlijk is geselecteerd door het team van de distilleerderij en initieel alleen te koop was bij de distilleerderij zelf. Er zijn in totaal slechts 7.500 flessen van deze Lagavulin 2017 exclusive bottling uitgebracht. Veel kansen om deze whisky nog te kunnen kopen zal je dan waarschijnlook ook niet meer krijgen! 

De Lagavulin 2017 Distillery Exclusive Bottling is een cask strength whisky met een alcohol percentage van 54,1%. Dit is een bijzondere whisky die je niet snel meer tegen zal komen.

Lagavulin 2017 proefnotities:

Nose 

Ook deze exclusieve Lagavulin heeft een typische Lagavulin neus waarbij citrus duidelijk een grote rol speelt, maar ook tonen van geroosterd eikenhout, turfrook, vanille, amandelen en sinaasappelschil.

Palette

De eerste impressie is een zachte en romige smaak, maar al snel proef je de pittige smaak van diverse kruiden. Toch blijft de hoofdsmaak fruitig en zoet. Rond het einde neemt de turfrook een grotere rol in beslag, waarna het overgaat in een walm van gezouten karamel en sinaasappelschil.

Finish

Een lange afdronk die zoet begint en rokerig eindigt.